Arkivnyhed - kan være forældet

Frivillige sætter musik på fritidsskemaet

30.04.2013
”Det er sjovt at synge”. Sådan lyder det i kor fra Rayan, Fatima og Sulin. Man kan se glæden i deres øjne, da de i kor synger for Søren, som frivilligt underviser pigerne i sang hver mandag på Peder Lykke Skole på Amager.

Pigerne har i lang tid gerne villet gå til sang eller musik, men mulighederne har ikke været der. Begrænset adgang til musikundervisning grundet høje priser og få pladser er netop baggrunden for en pilotindsats under ForeningsGuiderne og KulturGuiderne. Frivillige undervisere tilbyder musikundervisning for udsatte børn og unge i Tingbjerg, på Amager og på Nørrebro. Siden opstarten af pilotprojektet i november 2012 har fire frivillige undervist ti børn i enten klaver eller sang i musiklokalerne på de lokale skoler.

Indsatsen har tydeliggjort et behov for at tilbyde musikundervisning i de udsatte boligområder og forsøges nu forankret under en eksisterende forening, så børnene får mulighed for at gå til musik på samme måde, som man kan gå til idræt.

Hvis du som forening er interesseret i at tilbyde kulturelle aktiviteter for børn og unge i København, så kontakt Andreas Spinner Nielsen fra indsatsen Kulturboost på b99h@kff.kk.dk/ 21149961 om mulighederne.