Arkivnyhed - kan være forældet

Frank Jensen glæder sig over vækst i hovedstaden

16.12.2016
Helt nye væksttal fra Danmarks Statistik viser, at der er gang i væksten i København og at hovedstaden er vækstmotor for hele Danmark

Vækstmotor. Der er det første ord, der falder Københavns overborgmester ind, da han ser Danmarks Statistiks tal for væksten i alle Danmarks regioner. Væksten i Hovedstaden var sidste år 2,3 procent, mens den i hele landet var 1,6 procent.

”Tallene viser med tydelighed, at det, der er godt for hovedstaden, er godt for hele Danmark. Uden væksten i hovedstadsområdet ville det se skidt ud for Danmarks samlede vækst”, siger overborgmesteren.

For ’Byen København’, som dækker Dragør, Tårnby, Frederiksberg og Københavns kommuner, er væksten endnu højere, nemlig 3,5 procent.

”Når jeg ser ud af vinduet fra min lejlighed på Islands Brygge, er det tydeligt, at der er gang i væksten i København – for lige nu er Københavns vartegn de mange kraner, der arbejder”, siger Frank Jensen.

København vokser med ca. 10.000 nye københavnere om året Derfor er overborgmesteren glad for, at Danmarks Statistiks opgørelse bekræfter en solid vækst – altså værdiforøgelse – i Region Hovedstaden.

”Det er positivt, at der er så meget gang i hjulene, og at der bliver skabt nye arbejdspladser i hovedstaden”, siger overborgmesteren.

”Men det er vigtig for mig at understrege, at væksten breder sig fra hovedstaden til resten af landet som ringe i vandet. Når der er gang i byggeriet i København, eller når lufthavnen udvider, så skaber det job i alle egne af landet. Derfor er det ekstremt vigtigt, at regeringen også husker hovedstaden, når den tænker vækst,” siger overborgmesteren.

Københavns Kommune har et ambitiøst mål om at Region Hovedstaden skal nå op på fem procents årlig vækst.

”Så selvom dagens tal er positive, skal vi stadig kridte skoene og skabe gode vilkår for vækstvirksomheder”, siger overborgmesteren.   

Fakta: 

http://www.dst.dk/da/Statistik/NytHtml?cid=23272

Kontakt til Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, 3147 9497

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.