Arkivnyhed - kan være forældet

Folkegaven ’Freedom’ udstilles for første gang i København

28.03.2017
Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) løfter sløret for skulpturen fredag den 31. marts.

På Københavns Rådhus udstilles skulpturen ’Freedom’ i anledning af 100-året for salget af De Dansk Vestindiske Øer til USA. Befolkningen på US Virgin Islands har foræret Danmark skulpturen Freedom, der symboliserer frigivelsen af de danske slaver og slavernes kamp for frihed. Skulpturen kan opleves på Københavns Rådhus fra fredag den 31. marts til søndag den 2. april.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) løfter sløret for skulpturen fredag den 31. marts, den såkaldte Transfer Day, kl.9.30.

”Skulpturen er med til at sætte fokus på et mørkt kapitel i Danmarkshistorien og øge kendskabet til Danmarks fortid og forbindelse til De Vestindiske Øer. Jeg håber, at mange københavnere og besøgende vil lægge vejen forbi rådhuset og se skulpturen,” siger Carl Christian Ebbesen.

Skulpturens placering

Borgmesteren har tidligere udtrykt ønske om at få skulpturen placeret i København og har opfordret københavnerne til at komme med forslag til placeringen.

Museum Vestsjælland har været med til at få skulpturen til Danmark og har udlånt den til udstillingen på Københavns Rådhus. Museet skal sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune se på egnede steder i byen, hvor skulpturen kan placeres permanent.

Inden skulpturen får en fast plads i det københavnske byrum, skal ’Freedom’ udstilles af Arbejdermuseet og af Nationalmuseet.

Fakta

Folkegaven fra US Virgin Islands til Danmark består af tre statuer, heraf er den ene en kopi af skulpturen ’Freedom’, som billedhuggeren Bright Bimpong skabte i 1998 i anledning af 150 året for slaveriets ophævelse.

Skulpturen, udstillinger, teater, film og foredrag og meget mere kan opleves under ”Vestindiske Dage” på Københavns Rådhus fra fredag den 31. marts til søndag den 2. april. Begivenheden markerer 100-året for salget af De Dansk Vestindiske Øer til USA.

Læs det fulde program

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.