Arkivnyhed - kan være forældet

Flyt holdninger til handicap

07.09.2015
En digital høring, hvor alle danskere kan komme med deres bud på, hvordan fordomme om handicappede kan nedbrydes, er netop gået i gang.

Høringen er igangsat af Det Centrale Handicapråd d. 1. september. Høringen bliver formidlet via online-platformen TAG DEL, hvor alle i hele landet kan bidrage med deres synspunkter og kommentere andres - det er en helt ny og mere interaktiv måde at afholde en høring på.

Opgaven er vigtig, for selv om de færreste hævder, at de selv har negative holdninger til mennesker med handicap, så viser undersøgelser på området et andet billede. F.eks. vil 36 procent af danskerne ikke sætte sig ved nabobordet til en spastiker eller en udviklingshæmmet på en café, og en undersøgelse fra England viser, at 20 procent af de 18-34 årige bevidst har undgået en samtale med en person med handicap.

For lidt over 1 år siden medvirkede formand for Borgercenter Handicaps Centerråd i København, Hans Jørgen Møller, i en artikel i Jyllands-Posten, hvor han sagde:

”Stolen ved siden af mig er næsten altid den sidste, der bliver optaget. Så plejer jeg at sige: ”Bare rolig, det smitter ikke” – du ved, for at afmystificere tingene med lidt humor. (…) Men det er klart, at hvis jeg tænker for meget over det, kan jeg da godt blive ked af det.”

Mere dialog og involvering
Høringen lægger ikke bare op til, at man kan komme til orde med sine egne idéer, men også, at man kan ’like’ og kommentere andres forslag. På den måde bliver der en helt ny form for dialog omkring høringen, frem for den sædvanlige udgave, hvor udvalgte aktører skriver deres kommentar til ét allerede færdigt forslag, eller hvor kun udvalgte organisationer deltager via mails og høringssvar.

Høringen kører hele september måned, og alle kommentarer og forslag kommer efterfølgende til at indgå i Det Centrale Handicapråds arbejde med holdningsstrategien, som skal afleveres til regeringen i slutningen af året.

BLAND DIG! Find den digitale høring her og opret dig for at deltage i debatten. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.