Arkivnyhed - kan være forældet

Flere tilbud og muligheder for folkeskolens ældste elever

23.09.2019
Det skal være fedt at gå i skole – også i de ældste klasser. I dag lancerer Københavns Kommune en kampagne med fokus udskolingstilbuddene.

Kampagnen skal informere byens forældre og andre interesserede om, hvordan vi i kommunen omsætter de 220 mio. kr. som politikerne over en firårig periode har bevilget til at styrke udskolingen.

To tredjedele af bevillingen følger eleverne, og er udmeldt i skolens budget og kan bruges på indsatser, som skolerne vurderer, vil have den bedste effekt hos dem. 

Den sidste tredjedel er udlagt som en pulje, som skolerne har kunnet søge til at afprøve og udvikle nye måder at arbejde med folkeskolens ældste elever, fx i form af særlige talentforløb, erhvervsforløb eller intensive forløb for elever med faglige udfordringer.

Kampagne i byrummet

I uge 39 vil folk, der færdes i byrummet, kunne se plakater på kommunens plakatsøjler, på biblioteker, i svømmehaller og sportshaller og på byens skoler, der informerer om indsatserne på byens folkeskoler. Indsatser som fx

  • Talentforløb for de fagligt stærkeste
  • Intensive læringsforløb for elever med faglige udfordringer
  • Erhvervsforløb

På de sociale medier bringer vi en række film med nogle af vores udskolingselever, der fortæller om deres egne oplevelser med at deltage i et af de nye tiltag.

Al information om indsatserne på byens folkeskoler er samlet på websitet www.vivokser.kk.dk.
 

”Vi vokser i folkeskolen”

Kampagnens slogan er “Vi vokser i folkeskolen". Det handler om, at vi vokser på rigtigt mange måder i København. Dels vokser børnene – det er åbenlyst. Men titlen refererer også til ambitionen med folkeskolerne i København:

Børnene og de unge skal vokse som mennesker og blive dygtigere, få mere udsyn og stærkere indsigt. Kort sagt blive til dannede og demokratiske medborgere. 

Endelig vokser vi også i antal – vi bliver flere og flere folkeskoleelever i København.

Kontakt

Jørgen Bredvig Skadhede, pressekonsulent

Børne- og Ungdomsforvaltningen
+45 29 45 40 73