Arkivnyhed - kan være forældet

Flere misbrugere kommer i behandling efter omlægning

10.03.2016
  • flaske
Antallet af nye borgere indskrevet i stofmisbrugsbehandling er steget med over en fjerdedel sammenlignet med samme periode sidste år.

Antallet af nye borgere, der indskrives i alkoholbehandling er steget ni procent. Det viser de nyeste tal for Center for Rusmiddelbehandling København.

Siden Center for Rusmiddelbehandling København slog dørene op ved årsskiftet, er der sket en stigning i antallet af københavnere, der henvender sig med ønske om behandling for misbrug af alkohol og stoffer.

Centret blev oprettet som et led i misbrugsomlægningen i Københavns Kommune, hvor der blev indført straksbehandling af borgerne. Straksbehandlingen betyder, at borgerne kan komme i gang med behandling fra dag til dag, når de er mest motiverede for behandling. 

”Først og fremmest er der gjort op med ventetider for motiverede borgere, der ønsker hjælp til at ændre deres alkohol- eller stofvaner. Og det er utrolig positivt for mig at se, at vi har indskrevet markant flere i behandling nu sammenlignet med samme periode sidste år.” Det siger Alberte Bryld Burgaard, der er centerchef i det nye center.

Siden d. 15. januar 2016 og frem til d. 28. februar 2016 er indskrevet 157 nye borgere i alkoholbehandling mod 144 sidste år. 103 nye borgere er indskrevet i stofmisbrugsbehandling mod 81 sidste år. Samlet viser de to grupper en procentmæssig stigning på 16 procent. 

”Ambitionen er at skabe et mere tilgængeligt behandlingssystem, hvor københavnere med misbrug kan komme hurtigere i behandling og få en række nye behandlingstilbud. Vi ved, at der er mange københavnere med et misbrug af alkohol eller stoffer, der ikke er i behandlingen. Ved at gøre behandlingen mere tilgængelig kan vi nå flere borgere og dermed hjælpe flere borgere med at kvitte eller reducere deres misbrug, forbedre deres livskvalitet og mindske de skader, misbruget kan give. Tallene giver os en pejling på, at det går i den rigtige retning,” siger Alberte Bryld Burgaard.  

FAKTA: 

  • 7-8.000 københavnere har i dag et misbrug af heroin, kokain, hash eller andre stoffer.
  • 19.000 københavnere har et misbrug af alkohol. 
  • 2900 borgere med et stofmisbrug og ca. 1800 borgere med et alkoholmisbrug er i behandling i løbet af et år.
  • Misbrugsmønsteret ændret sig de seneste år – fra heroin mod mere hash og kokain.

Behandling i Københavns Kommune er gratis for alle, og man kan henvende sig anonymt.

Læs mere om alkoholbehandling 

Læs mere om stofbehandning 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.