Arkivnyhed - kan være forældet

Flere midler til byens udsatte

27.03.2015
Københavns Kommunes har netop fordelt næsten 1 milliard kroner. Det giver flere midler til de svageste.

Dene halvdel af pengene kommer fra overskydende midler fra budget 2014. Den anden halvdel kommer fra et engangsbeløb, som København Kommune har fået ved at frasige sig retten til at tilbagekøbe grunde i kommuner rundt om hovedstaden. København har i den forbindelse fået 602 millioner kroner, og investerer broderparten i at sikre billige boliger i hovedstaden.

Boligpakken er på cirka 550 millioner kroner, der skal bruges til flere almene boliger – herunder 50 små billige boliger til Socialforvaltningens målgrupper.

De små boliger er en del af den boligpakke, der understøtter visionen om at København skal være en by for alle indkomstgrupper. På bare fem år er antallet af boliger med en husleje på mindre end 4.000 kr. halveret. Det er et stort problem for udsatte – ikke mindst unge hjemløse. 

Socialforvaltningen fik også penge til en række konkrete områder og projekter. Det var fx penge til at få renset den forurenede grund, hvor det nye stofindtagelsesrum skal ligge på Halmtorvet. Og Byhaverne på Sundholm fortsætter de næste fire år.  

Herudover var der også penge til at renovere lokaler i Griffenfeldsgade 44, der huser ni hybler til udsatte unge og som til sommer skal huse et nyt akuttilbud til psykisk syge. I Akuthuset skal det være muligt at få hurtig hjælp døgnet rundt. 

Det er der brug for, da mange københavnere med sindslidelse har de seneste år fået mulighed for at bo i deres egen lejlighed i stedet for på institution eller sygehus. Det nye akuthus skal sikre, at de selv eller deres pårørende kan finde hjælp med det samme – også om natten, hvis de pludselig får behov for det. Det kan forebygge forværring af sygdommen og genindlæggelse på sygehuset.  

Morgencafeen i Theklagade på Nørrebro blev også en del af aftalen. Morgencafeen er et tilbud til byens hjemløse og har kontakt til de mest udsatte københavnere. På Morgencafeen bliver kontakten mellem hjemløse og forvaltningen skabt med kaffe og et måltid.  Ved forhandlingerne blev der afsat 340.000 kr. til morgencafeen. Det har også fået Bikubefonden til at love at give stedet 500.000 kr. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.