Arkivnyhed - kan være forældet

Flere kinesiske turister til København

19.06.2013
Overborgmester Frank Jensen og Beijings viceborgmester Li Shixiang underskrev i dag en samarbejdsaftale om turisme.

Aftalen er et konkret udbytte af den venskabsbyaftale, som København indgik med Beijing sidste sommer. 

”Med aftalen om turismesamarbejde med Beijing åbner vi for, at endnu flere kinesiske turister lægger vejen forbi København. Vi er i forvejen den by i Skandinavien, der modtager flest kinesiske turister. Det er en position vi skal udnytte og udbygge, for de pengestærke kinesiske turister skaber omsætning og dermed også arbejdspladser til københavnerne” siger overborgmester Frank Jensen.  

Aftalen betyder, at Beijing og København vil samarbejde om at styrke den værdifulde erhvervsturisme, sikre flere investeringer og gøre flyforbindelsen mellem de to byer endnu bedre.

Turisme er blevet en vigtig del af Beijings økonomi, og samtidig er byens indbyggere i stigende grad begyndt at rejse til udlandet. Sidste år rejste 2,7 millioner til udlandet som turister, hvilket er en stigning på 48 procent i forhold til året før.

Købestærke kinesere

De kinesiske turister stod for 51 procent af alt tax free salg i danske butikker i 2012 på trods af, at de fortsat udgør en mindre andel af de internationale turister. Det er blevet beregnet, at de kinesiske turister brugte 183 millioner kroner i København sidste år. Wonderful Copenhagen forventer samtidig, vil antallet af kinesiske turister vil blive firdoblet inden 2020.

”Aftalen mellem Beijing og København støtter op om vores målrettede indsats i forhold til det kinesiske marked, og aftalen identificerer da også nye samarbejdsområder inden for kongres-, marketing og turismeinvesteringer. Vi forventer, at aftalen vil understøtte målsætningen om at nå over 440.000 kinesiske overnatninger i 2020", siger udviklingsdirektør Peter Rømer Hansen.

Fakta

  • I 2012 var der 104.000 kinesiske turister i København, hvilket var en stigning på 38 procent i forhold til året før.
  • I første kvartal af 2013 har 20.000 kinesere lagt vejen forbi København, hvilket er en stigning på 59 procent i forhold til samme periode sidste år.
  • I 2012 lagde de kinesiske turister 183 millioner kroner i København.
  • De kinesiske turister bruger i gennemsnit 1.762 kroner om dagen i København.
  • 27 procent af de kinesiske turister i København er fra Beijing, viser en rundspørge foretaget af Wonderful Copenhagen i 2012.