Arkivnyhed - kan være forældet

Flere e-bøger til københavnerne

14.01.2015
Københavns borgere får nu mulighed for at låne endnu flere e-bøger.

Fra 15. januar er mere end 4.000 nye titler at finde i bibliotekernes digitale samling af e-bøger ”eReolen”. Det øgede servicetilbud er en del af en plan, der over de næste tre år skal skabe en mere borgerrettet og digital biblioteksbetjening i Københavns Kommune.

Fra torsdag den 15. januar 2015 kan borgerne i København læse endnu flere gode romaner som e-bøger eller lytte til dem som lydbøger på tablets eller smartphones.

Københavns Biblioteker åbner sammen med landets øvrige biblioteker for adgang til efterspurgt litteratur som e-bøger og lydbøger, når udbuddet af titler i den digitale udlånsportal eReolen forøges med ca. 4.000 titler fra de større danske forlag. Dermed får borgerne nye muligheder for digitalt at låne e-bøger og lydbøger fra forlag og forfattere, som de ikke tidligere har haft adgang til. De nye e-bøger er blandt andet fra populære forfattere som Michael Katz Krefeld, Klaus Rifbjerg og Kim Fupz Aakeson.

E-Reolen - et godt tilbud til borgerne

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har som en af de første lånt en af de nye e-bøger og er begejstret for tilbuddet: 
 
”Jeg er glad for, at vi nu giver københavnerne adgang til endnu mere god litteratur. E-bøger og lydbøger er et fint supplement til de fysiske bøger og passer godt med mange af borgernes behov. Det er dejligt nemt at hente en e-bog via sin tablet, og lydbøgerne giver mulighed for at møde litteraturen på en anderledes måde. Tilbuddet markerer samtidig første skridt i kommunens nye biblioteksplan, hvor der blandt andet er fokus på digital biblioteksbetjening og e-bøger.”

Sådan lånes en e-bog

Man får adgang til e-bøgerne via www.ereolen.dk. E-bøgerne kan læses på iOS tablets og smart-phones ved at downlade eReolen som app. Inden længe vil der også komme en app-version til Android. Alle brugere har samtidig adgang til eReolen via hjemmesiden, der også er optimeret til mobil og tabletbrug.

For at få adgang til at låne e-bøger skal man være oprettet som låner og have en firecifret pin-kode. Man kan blive oprettet på sit lokale bibliotek.

Fakta om eReolen:

  • eReolen har siden november 2011 været folkebibliotekernes fælles e-bogstjeneste.
  • Der har hidtil været adgang til ca. 5.000 e-bøger fra mindre forlag.
  • Gennem en række aftaler fra november 2014 med forlag som Gyldendal, Lindhardt & Ringhoff og Modtryk åbnes der nu for yderligere 4.000 titler fra store danske forlag.
  • I København kan man låne tre e-bøger og tre lydbøger om måneden.
  • Der kommer løbende nye e-bøger til, og senere i 2015 bliver det også muligt at låne engelske e-bøger.