Arkivnyhed - kan være forældet

Fintunede løberuter fejres med Mosetræf for forældre og børn

13.06.2016
Søndag den 19. juni er der ekstra god grund til at snøre løbeskoene og lægge vejen forbi Utterslev Mose.

Her bliver tre opgraderede løberuter rundt om Utterslev Mose nemlig indviet til det årlige Mosetræf.

Utterslev Mose er et af Københavns Kommunes største naturområder, og nu er der kommet endnu bedre muligheder for at motionere i de grønne omgivelser. I 2014 satte Teknik- og Miljøudvalget penge af til at opgradere tre løberuter rundt om Utterslev Mose, så de kunne tiltrække endnu flere motionister, og søndag den 19. juni bliver ruterne åbnet. 

'Utterslev Mose er et af Københavns helt unikke naturområder, som vi skal værne om og sikre en god anvendelse af. Med de forbedrede løberuter giver vi områdets beboere en bedre mulighed for at motionere i naturskønne og rolige omgivelser, hvor luften er renere end på de trafikerede veje,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

De tre ruter har blandt andet fået bedre løbeunderlag, supplerende belysning, vejledende skiltning med opmålte distancer samt to nye drikkeposter. Der vil også blive etableret to nye motionspladser for alle aldersgrupper, som forventes at åbne i september 2016.

Mosetræf

Den 19. juni er også dagen for det årlige Mosetræf i Utterslev Mose, hvor der vil være en masse forskellige naturaktiviteter. I den anledning har KIF Atletik og løbeklub og Teknik- og Miljøforvaltningen arrangeret et forældre/barn løb, der skal markere lanceringen af de tre løberuter omkring moserne.

Der er kommet ny skiltning, som markerer den grønne rute på 2,8 kilometer i Bispebjerg enden af moserne. Den blå rute på 5 kilometer, og den røde rute der er på 7,7 kilometer, og som går rundt om alle moserne.
De to distancer på 2,8 km og 5 km er blevet specielt opmålt og godkendt af Dansk Atletik Forbund, og den grønne rute er markeret for hver 500 meter.

De nye løberuter er udviklet i samarbejde med løbeklubben Sparta og lokaludvalgene Bispebjerg og Brønshøj/Husum. Ruterne kan samtidig bruges ved skolers motionsløb samt andre løbeaktiviteter i Utterslev Mose.

Fakta om Mosetræffet

Der vil være fælles opvarmning fra kl. 10.45 arrangeret KIF atletik- og løbeklub og selve løbet starter kl. 11.00, hvor Bispebjerg Park Allé ender i mosen. 
Ingen forhåndstilmelding.

  • Hvornår:
    Den 19. juni. Fælles opvarmning kl. 10.45. Løbet går i gang kl. 11
  • Hvor:
    Der hvor Bispebjerg Park Allé ender i mosen. 
  • Der er ingen forhåndstilmelding.
  • Til Forældre/barn løbet kan man vælge at løbe 2,5 km eller 5 km. Ruterne er markeret med de grønne og blå skilte på strækningen. Det er gratis at deltage, og deltagerne bliver budt på vand og frugt efter løbet. Børn under 13 år, der gennemfører en af distancerne, får en lille medalje.

Fakta om de tre løberuter

  • Der blev i budget 2014 afsat 2,5 mio. kr. til en fast markeret maratonrute i København. Siden besluttede Teknik- og Miljøudvalget på anbefaling fra forvaltningen og med opbakning fra Sparta og Dansk Atletikforbund, at man i stedet brugte midlerne til at højne kvaliteten af tre eksisterende løberuter.
  • De tre løberuter har fået udviklet bedre løbeunderlag, supplerende belysning og bedre skiltning i samarbejde med løbeklubber og øvrige brugere. Derudover er der etableret to nye drikkeposter ligesom der i efteråret åbner to nye motionspladser.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.