Arkivnyhed - kan være forældet

To finalister skal videreudvikle bud på Papirøens vand-kulturhus

23.08.2017
Papirøen skal have et nyt vand-kulturhus i verdensklasse. To teams under hhv. Bjarke Ingels Group og Kengo Kuma & Associates er finalister.

Københavns Kommune offentliggjorde i april måned fem prækvalificerede teams til arkitektkonkurrencen for Papirøens vand-kulturhus, som er støttet af Nordea-fonden med 2,1 millioner kr. To finalister skal nu kvalificere deres bud på, hvordan Papirøens kommende vand-kulturhus skal se ud. 

Vi har udvalgt to visionære forslag til det kommende vand-kulturhus, som begge kan tilføje noget nyt og unikt til Papirøen og København. Jeg glæder mig til at finde vinderen - Papirøen skal også fremover være et folkeligt og kulturelt samlingssted for alle københavnerne og byens gæster,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Bedømmelseskomitéen har i udvælgelsen af finalisterne lagt vægt på, at deres bud i særlig grad har formået at imødekomme Københavns Kommunes vision om at bidrage med noget nyt og ekstraordinært til Papirøen og København – hvor vand-kulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad sammentænkes på en original måde.

For blot få år siden lå Papirøen isoleret og uden liv. Men takket være Inderhavnsbroen og de midlertidige aktiviteter, er Papirøen blevet en central bydel med stor betydning for mange københavnere. Derfor skal det nye vand-kulturhus være af høj kvalitet, og det er vi nu kommet et skridt nærmere,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Hvilket specifikt team, som vinder den endelige opgave med at skabe Papirøens fremtidige vand-kulturhus, forventes offentliggjort i begyndelsen af december.

Det er to meget interessante forslag til nye vandaktiviteter i og omkring havnen. Jeg ser frem til det videre arbejde med denne ekstraordinære idrætsfacilitet, som vand-kulturhuset er, og glæder mig til, at københavnerne og foreningerne får et helt særligt sted at mødes og svømme,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Den samlede udvikling af Papirøen påbegyndes i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, hvor også byggeriet af det nye vand-kulturhus forventes at være afsluttet.  

YDERLIGERE OPLYSNINGER

  • Kontakt til overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, tlf. 3147 9497.
  • Kontakt til teknik- og miljøborgmester Morten Kabell via pressechef Morten Rixen, tlf. 5168 0619
  • Kontakt til kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen via pressechef Julie Monberg tlf: 2498 2260
  • Kontakt til Nordea-fonden via kommunikationschef Tine Wickers, tlf. 4070 3784.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.