Arkivnyhed - kan være forældet

Få gode råd før skybruddet rammer

28.06.2016
Der er i år kommet endnu mere information og flere gode råd her på kk.dk om, hvad man kan gøre før, under og efter et skybrud.

Nu kan du også være med til kortlægningen af skader efter skybrud via Giv et praj.

Sommeren kom tidligt i år – og det gjorde årets første varsler om skybrud også. Allerede midt i juni var vandet over os, da der torsdag d. 16. juni og igen natten til fredag d. 24. juni faldt store mængder regn over København. Skybruddene blev heldigvis kortvarige og anrettede slet ikke så store skader, som vi har oplevet under tidligere og voldsommere skybrud.

Dette skyldes både, at Københavns Kommune sammen med HOFOR er godt i gang med at skybrudssikre København, men også at mange københavnere efter de store skybrud i 2010, 2011 og 2014 har sørget for at sikre sig imod skader fra oversvømmelser.

Op til dette års skybrudssæson er der nu endnu flere gode råd om, hvordan man som borger kan forebygge skader fra skybrud, og hvilke forholdsregler man skal tage, når skybruddet kommer. Læs mere på: www.kk.dk/skybrud og www.kk.dk/klartilskybrud.

Giv et praj om skybrud

Borgere kan desuden indmelde lokale oversvømmelser efter skybrud via Giv et praj på kommunens hjemmeside. Skybrudsprajene skal bruges til at give kommunens klimatilpasningsfolk så stort og detaljeret et overblik over oversvømmelser og skybrudsskader som muligt. På den måde kan man bidrage til kommunens langsigtede arbejde med at skybrudssikre København. Man kan ikke få hjælp til akutte skybrudsskader via Giv et praj.

Muligheden for at give et skybrudspraj aktiveres kun, når der har været et skybrud. Så kommer der et banner frem i toppen af Giv et praj-hjemmesiden, www.givetpraj.kk.dk, som man kan benytte.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.