Arkivnyhed - kan være forældet

Færre Københavnere mister deres bolig

13.03.2015
Antallet af udsættelser faldt endnu en gang i 2014. Det er fjerde år i træk. Det er især godt nyt for københavnere med sociale problemer.

Hvis man mister sin bolig er der stor risiko for, at mindre økonomiske problemer kommer ud af kontrol og giver alvorlige sociale konsekvenser – ikke mindst for børnefamilier. 

Især to indsatser har haft stor betydning for, at færre borgere må gå fra hus og hjem.

For det første står bolig- og gældsrådgivere klar, når en borger er i risiko for at blive smidt ud af sit hjem. Bolig- og gældsrådgiverne hjælper for eksempel borgere med at få styr på deres økonomi og kan være med til at løse problemet, når der er blevet klaget over en borger.

For det andet er forvaltningerne blevet bedre til at koordinere på tværs af kommunen. Det er for eksempel vigtigt, at den forvaltning, der træffer beslutningen om, at skære i en borgers kontanthjælp eller andre ydelser, kan finde oplysninger om borgerens konkrete sociale problemer hos Socialforvaltningen.  

Baggrund
Antallet af udsættelser steg markant i årene omkring finanskrisen. Tallet toppede i 2010, hvor ca. 800 københavnere blev smidt ud af deres bolig. Siden da er tallet faldet. I 2014 mistede i alt 474 københavnere deres bolig.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.