Arkivnyhed - kan være forældet

Færre hjemløse i København

30.10.2015
  • ""
Antallet af hjemløse i København er faldet. Det viser en undersøgelse fra SFI, som Socialudvalget blev orienteret om på deres møde onsdag.

Mens antallet af hjemløse i hele landet er steget de seneste to år, er tallet i København faldet svagt. Hvor der i 2013 blev talt 1.581, blev der ved den seneste tælling kun talt 1.562. Dermed er Københavns andel af landets hjemløse faldet fra 30 pct. i 2009 til 25 pct. i 2015. 

Også udviklingen i antallet unge hjemløse er anderledes i København i forhold til de øvrige kommuner. Hele landet oplevede en markant stigning fra 2009 – 2011, men hvor antallet er blevet ved med at stige i de fleste kommuner, er kurven fladet ud i København. 

På trods af den positive udvikling i København har kommunen flere initiativer i gang for at skabe bedre forhold for hjemløse og nedbringe antallet yderligere. 

På Sundholm arbejder forvaltningen sammen med Realdaniafonden og repræsentanter fra lokalmiljøet på at skabe bedre muligheder for beskæftigelse og bedre vilkår for beboerne. Og sammen med en bred vifte af fonde og frivilligforeninger arbejder forvaltningen på at finde nye løsninger i arbejdet med unge hjemløse. 

 

Kontakt

+45 26 37 02 78