Arkivnyhed - kan være forældet

Færdsel frarådes i Københavns grønne områder under storm

04.12.2013
På grund af risiko for væltede træer og grene, der falder ned, fraråder Københavns Kommune generelt færdsel i Københavns parker og nær større træer, når endnu en storm rammer byen torsdag eftermiddag.

Kraftig storm i København

DMI har varslet kraftig storm i København fra torsdag eftermiddag og natten til fredag. Derfor fraråder kommunen generelt, at man opholder sig i grønne områder eller nær store træer. Som udgangspunkt bliver der dog ikke spærret strækninger af i København, og parkerne bliver heller ikke lukket. Københavns kirkegårde bliver lukket af torsdag eftermiddag kl. 16, hvor de normalt bliver lukket af om aftenen kl. 19.

- Vi appellerer til, at folk bruger deres sunde fornuft og ikke løber en tur i parkerne, når stormen rammer, og frem til vi har fået overblik over skaderne. Det er endnu usikkert, hvor hårdt stormen rammer København, men da der potentielt er udsigt til endnu en voldsom storm, anbefaler vi, at man holder sig på god afstand af store træer,  siger Nikolaj Hvingtoft Hansen, områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Den voldsomme storm i oktober ramte Københavns parker, kirkegårde og naturområder hårdt og væltede over 400 træer.

- Vi har taget hånd om de skader, som den sidste voldsomme storm medførte. Men man skal altid tage nogle ekstra sikkerhedshensyn, når det gælder træer og stormvejr, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen

Teknik- og Miljøforvaltningen er klar til at indkalde ekstra mandskab fredag, hvis det bliver nødvendigt med afspærringer andre steder i byen samt til ekstra oprydning efterfølgende. Når kommunen har et samlet overblik over skaderne i parkerne, bliver det meldt ud, hvornår det igen er sikkert at færdes i de grønne områder og kirkegårdene åbner igen.

Foto: Ursula Bach