Arkivnyhed - kan være forældet

Få hjælp til forskudsopgørelsen på biblioteket

26.08.2013
Er det svært at gennemskue, hvordan forskudsopgørelsen skal rettes på skat.dk, eller vil du gerne lære at bruge din NemID, så er der hjælp at hente på Københavns Biblioteker. Projekt ”Digital københavner” udbyder hen over efteråret 120 gratis kurser, der skal hjælpe københavnerne med at blive bedre til hverdagens digitale udfordringer.

Digital Københavner er Københavns Bibliotekers og Borgerservices fælles kursustilbud til borgerne. På kurserne kan københavnerne lære, hvordan de bruger NemID, den Digitale Postkasse og borger.dk men nu udvides kurserne til også at omfatte skat, uddannelse som digital ambassadør og Digital Post-kasse til mindre virksomheder.

Der er både kurser for begyndere, der gerne vil lære at bruge sin NemID, og kurser for de mere gar-vede, som allerede har stiftet bekendtskab med nogle af selvbetjeningsløsningerne. Desuden tilbydes der mere specifikke kurser. Man kan f.eks. få hjælp til selv at rette forskudsopgørelsen fra SKAT, når den komme i november.

”Det er et super godt tilbud, som jeg tror, rigtig mange københavnere vil få glæde af. Udviklingen går jo i retning af mere og mere digitalisering, og det er afgørende, at alle er med på vognen. Initiativet viser også med al tydelighed, at biblioteket er et sted, der kan tilbyde meget mere end udlån af bøger,” siger Pia Allerslev (V), kultur- og fritidsborgmester.

I efterårssæsonen fra starten af september til udgangen af november udbydes der i alt 120 gratis kurser.

Fakta

Digital Københavner planlægges og koordineres af BIBLIOTEKET Rentemestervej i samarbejde med Københavns Borgerservice og de ni deltagende biblioteker/kulturhuse.

Den eneste forudsætning for at deltage er, at man har NemID og nøglekort, samt lidt erfaring i brug af en computer Man kan læse mere om kurserne og tilmelde sig direkte på www.kurserogklubber.dk. Der er selvfølgelig også mulighed for at tilmelde sig ved at kontakte sit lokale bibliotek.