Arkivnyhed - kan være forældet

Få gratis hjælp til at bruge NemID og digital selvbetjening

06.09.2013
I efteråret 2013 tilbyder Københavns Biblioteker i samarbejde med Københavns Borgerservice en række digitale selvbetjeningskurser.

Kurserne kaldes ”Digital Københavner” og kan hjælpe dig som københavner med at komme trygt og godt i gang med at bruge det digitale selvbetjeningsunivers. Har du derfor svært ved at gennemskue, hvordan forskudsopgørelsen for eksempel skal rettes til, eller vil du lære at bruge din NemID, så er der hjælp at hente på Københavns Biblioteker i efteråret.

I løbet af de seneste år er NemID og digitale selvbetjeningsløsninger blevet en måde for københavnere at kommunikere med det offentlige på. For nogle kan de mange nye digitale løsninger være sværere at bruge end for andre. Derfor er Københavns Biblioteker og Københavns Borgerservice nu gået sammen om at udbyde i alt 120 selvbetjeningskurser i løbet af efteråret 2013 til Københavnerne for at hjælpe dem godt i gang. På kurserne ”Digital Københavner” kan du blandt andet lære eller blive bedre til at bruge både NemID, Digital Postkasse og løsningerne på Borger.dk. Der er både kurser for begyndere, som vil lære at bruge en NemID og for de mere garvede, som allerede har stiftet bekendtskab med nogle af selvbetjeningsløsningerne. Uanset hvilken målgruppe har underviserne fra Københavns Borgerservice flere års erfaring med at undervise borgere i digitale selvbetjeningsløsninger og glæder sig til at hjælpe københavnerne godt i gang. I både Københavns Borgerservice og Kultur- og Fritidsforvaltningen er man glade for samarbejdet og det nye kursustilbud til københavnerne:

”Det er et super godt tilbud, som jeg tror, rigtig mange københavnere vil få glæde af. Udviklingen går jo mere i retning af mere digitalisering, og det er afgørende, at alle er med på vognen. Initiativet viser også med al tydelighed, at biblioteket er et sted, der kan tilbyde meget mere end udlån af bøger”, siger Pia Allerslev (V), kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

Den eneste forudsætning for at deltage på kurset er, at du som deltager skal have en NemID med tilhørende nøglekort og en smule erfaring i brug af pc. Har du ikke en NemID, kan du få udstedt én i Københavns Kommunes tre borgerservicecentre eller én af de fem Borgerservice Kvik.

Se en oversigt over bibliotekerne i København her