Europaskolen åbner det tredje spor med fransk

08.12.2017
Fra 2019 vil Europaskolen i København tilbyde et tredje sprog, og skoleåret bliver kortere i håbet om at nedbringe fravær.

Europaskolen i Carlsbergbyen åbner sit tredje spor. Børne- og ungdomsudvalget har nu truffet beslutningen om hvilket sprog, der skal være det tredje på skolen, og elever kan til skoleåret 2019/2020 begynde i en fransk klasse. Beslutningen blev truffet på baggrund af skolebestyrelsens anbefalinger. Skulle der ikke være fransksprogede elever nok til et helt hold, vil der være mulighed for at supplere eller erstatte med engelsk.

Udvalget har også besluttet, at fra det kommende skoleår bliver skoleåret reduceret til 190 dage frem for de nuværende 200. Det sker i håbet om at nedbringe fravær blandt elever og lærere. Da over halvdelen af elever og lærere kommer fra udlandet har der været en del ferie og fridage i skoletiden. Målene for undervisningen vil være de samme som før. Det kortere skoleår vil også være i tråd med andre Europaskoler rundt om i verden, der typisk har et skoleår på 180 dage.

Også optagelseskriterierne er blevet ændret, så der bliver taget hensyn til søskende, der ønsker at gå på skolen. Der er dog stadig ingen pladsgaranti, og søskende vil blive vurderet på deres sproglige og faglige kvalifikationer på lige fod med andre ansøgere.

Opskrivning til skoleåret 2018/2019 åbnede den 4. december. Undervisningsministeriet skal godkende udvalgets beslutning om fransk som det tredje sprog.

Kontakt:

Josephine Christine Hald Pedersen, pressemedarbejder i børne- og ungdomsforvaltningen

TLF: 2366 2122, mail: jc4n@buf.kk.dk

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.