Arkivnyhed - kan være forældet

Eurocities sætter fokus på bæredygtig vækst

04.11.2015
Eurocities 2015 sætter fokus på storbyernes initiativer omkring livskvalitet og bæredygtig vækst.

Målet er at sende en stærk fælles udtalelse til COP21 i Paris. 

De næste 3 dage mødes over 400 politikere, eksperter, NGO’er og repræsentanter fra EU’s institutioner i København og Malmø for at drøfte, hvordan byer kan skabe bæredygtige løsninger, der kan sikre gode levevilkår for byernes borgere.

”Jeg er rigtig glad for, at netop København og Malmø danner ramme omkring Eurocities 2015. København og Malmø er blandt verdens grønneste byer, og har begge gjort en stor indsats for at fremme grøn innovation, vækst og bedre livskvalitet. Topmødet er en unik mulighed for at dele vores grønne løsninger med de europæiske storbyer”, siger Overborgmester Frank Jensen.  

Topmødet har temaet ’Living cities – sustainable urban growth and quality of life’ og indeholder blandt andet rundbordsdiskussioner med politikere, virksomheder og repræsentanter fra 35 forskellige europæiske lande. Deltagerne vil desuden kunne deltage på en speed-networking session for at lære mere om hinandens udfordringer og erfaringer. Afslutningsvis vil politikerne sætte fokus på COP21 og klimaforandringerne. 

Årets hovedtaler er Philipp Rode, seniorforsker og direktør ved LSE CITIES på London School of Economics. Philipp Rode er en af verdens førende eksperter inden for byudvikling og har i en årrække beskæftiget sig med urban design, innovation og bæredygtig vækst i storbyer.

København og Malmø var også værter for Eurocities årsmøde i 2001.