Arkivnyhed - kan være forældet

EU-millioner til københavnske virksomheder

02.11.2016
Hovedstadens EU-kontor i Bruxelles har i sit første leveår skaffet EU-midler til syv virksomheder i Københavns Kommune.

Økonomicheferne i københavnske virksomheder har fået en ny allieret i Bruxelles. Siden sin åbning sidste år har Copenhagen EU Office hjulpet en lang række virksomheder i hovedstadsregionen med at søge EU-midler. Samlet set har 15 virksomheder fået EU-støtte og heraf har syv virksomheder i Københavns Kommune fået godt 6,6 mio. kr. via Copenhagens EU Offices virksomhedsservice CopenVirk.
 
- Det er en stor fordel for Københavns erhvervsliv, at hovedstaden er repræsenteret i Europas magtcentrum. Når virksomheder får støtte til at udvikle nye produkter skaber det vækst og nye arbejdspladser til københavnerne, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.
 
Blandt andet har Danica Greentech og Genomic Expression hver fået over to millioner kr. fra EU-programmet Eurostars til udvikling af henholdsvis nye produktionsmetoder af silikone til solceller og mere præcis diagnosticering af livmoderhalskræft. Desuden har fem københavnske virksomheder hver fået 375.000 kr. til udviklingsprojekter fra Horizon 2020’s støtteprogram til små og mellemstore virksomheder. 
 
Når virksomhederne har fået de første EU-midler, giver det mulighed for at søge om større beløb på 4-15 mio. kr. til produktudvikling. 
 
Hovedstadsregionens EU-kontor, Copenhagen EU Office, åbnede i 2015. Det fælles EU kontor i Bruxelles er et samarbejdet mellem Region Hovedstaden og de 29 kommuner.  Kontoret arbejder for, at kommuner, region og erhvervsliv i hovedstadsregionen får mest muligt ud af EU-samarbejdet. 
 
EU kontorets virksomhedsservice CopenVirk rådgiver virksomheder i at søge projekt- og støttemidler til udvikling af nye produkter. CopenVirk tager udgangspunkt i virksomhederne egne ideer og planer for forretningsudvikling og undersøger om der er potentiale for at opnå EU-støtte. 
 
Syv virksomheder i Københavns Kommune har fået EU-støttemidler i 2015 og 2016:
Danica Greentech        2.229.270
Genomic Expression    2.229.270
U3D                             375.000
Lighthouse QT             375.000
Plytix                           375.000
Atonomics                   375.000
FastForward                 375.000
Samlet                         6.646.480

For yderligere information
Kommunikationskonsulent, Kristian Holmelund Jakobsen, 2495 1831, zv6m@okf.kk.dk.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.