Arkivnyhed - kan være forældet

EU giver 112 mio. kr. til internationalt lydprojekt

02.12.2016
  • ""
Hvordan afskærmer man lyd fra koncerter og store events i byen, så den generer naboerne mindst muligt? Det skal nyt projekt finde svar på.

Et dansk initiativ med udgangspunkt i et ønske om at forbedre forholdene for naboer, musikere og koncertgæster til Fredagsrock i Tivoli har fået EU til at bevilge ikke mindre end 112 mio. kr. til et stort europæisk innovationsprojekt om lyd og sikkerhed ved kulturelle events. For det er ikke kun i København, at store events i tæt bebyggelse kan give udfordringer med støj.

Nu skal 29 partnere fra seks forskellige europæiske lande, heraf otte fra Danmark, finde smarte, højteknologiske løsninger på udfordringer med støj i forbindelse med store events.

Med Tivoli som lyslevende testmiljø vil de danske partnere, som blandt andre tæller Vækstfabrikken Lydens Hus, DTU og Københavns Kommune, finde løsninger på, hvordan man kan styre lyd med det mål at begrænse støjgener i forbindelse med store events og koncerter. Som en sidegevinst vil tilskuerne få en endnu bedre lydoplevelse.

Projektet fokuserer på, hvordan man via teknologiske løsninger kan målrette lydoplevelsen til særlige ’lydzoner’.  For eksempel til de mange tusinde publikummer ved Fredagsrock i Tivoli. Innovationsprojektet har desuden fokus på, hvordan der skabes god dialog med beboere i områder med mange events.

De danske partnere forudser, at forskningsprojektet vil give øget innovation og vækst i danske lydvirksomheder. De teknologiske løsninger, som forskningsprojektet munder ud i, skal kunne anvendes i alle byer rundt om i verden.

Gramex, musikernes og pladeselskabernes danske medlemsorganisation, er ikke partner i projektet, men organisationen har været med til at udvikle idéen, der har ført til projektet.

Kontakt

Julie Stemann Monberg

Pressechef
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 33 66 23 45