Arkivnyhed - kan være forældet

Et tiltrængt løft har gjort Kødbyen mere populær

26.01.2016
Renoveringer, bedre skraldehåndtering og nye tilflyttere som Kødbyens Mad og Marked, IKEA og Innovationshuset. Kødbyen har haft et travlt år

Københavns Kommune afsatte i 2014-2015 i alt 75 mio. kr. til at udvikle området – og det har skabt resultater, viser ny rapport. 

700 ansøgninger om året til nye lokaler. Og mere end 20 nye lejere alene i 2015. Kødbyen har igennem de seneste 10 år udviklet sig fra at være et område for fødevareproducenter til et pulserende og attraktivt område for spisesteder, natteliv, kunst og kreative virksomheder. Alene i år har Kødbyen haft 150.000 besøgende til det nye madmarked, viser ny rapport fra Københavns Kommune. Området er populært som aldrig før.

Kødbyen har tidligere været udfordret af tomme kvadratmeter og bygninger i forfald. Derfor afsatte Københavns Borgerrepræsentation i 2014 og 2015 i alt 75 mio. kr. til at udvikle Kødbyen, så det kunne blive mere attraktivt at flytte sin virksomhed til området.

”Jeg er utroligt glad for, at vi udvikler Kødbyen til gavn for både københavnerne og virksomhederne. Kødbyen er et kreativt kraftcenter, der kan tiltrække innovative virksomheder – også internationalt – og det har vi brug for i København,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen.

De før 20.000 ledige kvadratmeter er i løbet af de senere år blevet til knap 5000, som er ved at blive renoveret, så de står klar til at indtage. Og de forbedrede forhold har betydet, at en lang række nye lejere er blevet en del af området i 2015. Det gælder bl.a. syv nye spisesteder, det nye madmarked, kunstnere, designere og Fotografisk Center. Og både et teater og et madinnovationshus er på plakaten i løbet af 2016.

”Kødbyen er udviklet i samarbejde med lejere, samarbejdspartnere og brugere af Kødbyen. Det betyder, at vi får vigtige input og skæve idéer fra de mennesker, der rent faktisk bruger Kødbyen – og det er det, der gør Kødbyen til noget helt særligt,” fortæller Mads Uldall fra Københavns Kommune og daglig leder af Kødbyen.

Oprettelsen af en markedsplads med lys- og afløbsinstallationer har bl.a. gjort det muligt at huse det populære Kødbyens Mad og Marked. Og i 2015 rykkede IKEA deres internationale innovationsafdeling til Kødbyen, ligesom Københavns Innovationshus lader arbejdet med fremtidens velfærdsløsninger inspirere af Kødbyens pulserende liv.

Arbejdet med udviklingen af Kødbyen fortsætter i 2016, hvor Københavns Kommune bl.a. vil lave ny belysning, igangsætte vedligeholdelse og udskiftning af vinduer og implementere den planlagte vagtordning.

Fakta om Kødbyen

  • Københavns Kødby ligger på Vesterbro og består af 3 dele; Den Brune, Den Grå og Den Hvide Kødby.
  • Københavns Ejendomme udlejer i dag lokaler til ca. 120 virksomheder og institutioner. Nogle af lejerne fremlejer, så i alt ca. 350 virksomheder og institutioner holder til i Kødbyen.

Over halvdelen af virksomhederne anslås at være kreative erhverv, hvoraf ca. 25 er spisesteder, som på en god fredag aften bespiser ca. 4.500 gæster.