Et lille stykke Danmarkshistorie

21.11.2017
En gruppe borgere med funktionsnedsættelse er i dag valgtilforordnede på Nørre Fælled Skole.

De blå gardiner blafrede livligt, og de lokale stod i kø, da valgstedet på Nørre Fælled Skole på Østerbro åbnede her til morgen. Men foruden de mange vælgere havde også Danske Handicaporganisationer og journalister fra DR og TV2 meldt deres ankomst.

Årsagen var en gruppe på seks valgtilforordnede, der var med for første gang. Seks personer på mellem 24 og 35 år, der er med i et forsøg, hvor man for første gang nogensinde prøver at have borgere med funktionsnedsættelser med som valgtilforordnede.

En af dem er Christian Valentin Paalsgaard, der er stolt af at være med i dag.

”Jeg synes, at det går rigtig godt, og jeg vil meget gerne være med, hvis jeg får muligheden for det en anden gang. Jeg er glad for at være med til at skrive Danmarkshistorie for handicappede,” siger Christian Valentin Paalsgaard, der her til formiddag har opgaven med at løfte gardinet til side og ønske vælgerne et godt valg.

Også Lavuks overordnede leder, Thomas Hinsby, er begejstret for tiltaget.

”Jeg synes, det er fantastisk, at der er taget tiltag til at inkludere seks mennesker med funktionsnedsættelser fra Lavuk som valgtilforordnede. Alle mennesker, uanset forudsætninger, har noget væsentligt at bidrage med, og jeg er overbevist om, at de seks, der deltager som valgtilforordnede, vil gøre en fremragende indsats i demokratiets tjeneste,” siger Thomas Hinsby.

Han mener, at forsøget kan have den sidegevinst, at det sandsynligvis vil sikre større valgdeltagelse blandt mennesker med funktionsnedsættelser.

Lavuk består af fem selvejende tilbud, der er drevet for offentlige midler. Alle tilbud er målrettet fysisk og psykisk udviklingshæmmede. Blandt andet Lavuk Entertainment, der op til kommunal- og regionsvalget har lavet denne valgfilm:

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.