Arkivnyhed - kan være forældet

Engelsksprogede stuer i daginstitutioner på vej i København

29.03.2017
Expats i København får nu mulighed for at få en daginstitutionsplads til deres barn på en stue, hvor der bliver talt engelsk som hovedsprog.

København er international storby og skal være attraktiv for udenlandske arbejdstagere og internationale familier at bosætte sig i. Derfor opretter Københavns Kommune nu to engelsksprogede stuer i to af byens daginstitutioner; i Børnebyen Vandværket i det indre København og i Idrætsinstitutionen Bavnehøj i København SV. Områderne er valgt, da der her i forvejen er en del internationale skoletilbud.

De engelsksprogede stuer er til børn i alderen 0-6 år, som er børn udenlandske expats, som forventer indenfor en årrække at flytte fra landet. Begge forældre skal have et andet statsborgerskab end dansk, have bopæl i Københavns Kommune og mindst den ene af forældrene skal være ansat i landet.

For nogle børn vil engelsk være deres modersmål og for andre er det et andetsprog de skal lære. Hverdagen på stuen og de pædagogiske rammer vil være de samme som i resten af institutionen, altså med udgangspunkt i de gældende pædagogiske principper, værdier og traditioner, der er i huset.

Det er muligt at skrive sit barn op til de to tilbud fra april 2017 med start juni 2017.

Read in English

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.