Arkivnyhed - kan være forældet

EM i fodbold 2020 klædt på til fest

02.11.2016
EM i fodbold 2020 bliver en fest for fodbolden i Danmark. København bliver vært for tre puljekampe og en ottendedelsfinale.

På en stort anlagt kick-off-event løftede det europæiske fodboldforbund, UEFA, sløret for, hvordan slutrunden grafisk vil udspille sig i de 13 værtsbyer op til og under mesterskabet: Festlige farver og figurer vil danne bro mellem spillere, hold, tilskuere og nationer.

I 2020 kan EM i fodbold fejre 60år. Det festligholder UEFA med 13 værtsbyer. København er én af dem, der er vært for tre puljekampe og en ottendedelsfinale. UEFA er i den forbindelse på road tour for at præsentere den visuelle linje for mesterskabet. I dag var turen kommet til København.

Fodboldens gæster blev i den Sorte Diamant præsenteret for festlige og glade farver, runde former og broer fra de 13 værtsbyer. UEFA har valgt en bro som symbol på EM2020. København har her spillet gang- og cykelbroen Cirkelbroen, der forbinder Christiansbro med Applebys Plads, på banen. Cirkelbroen, som er skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, er en moderne bro, der udfordrer og udvikler byens rum og skaber et helt nyt mødested – ligesom fodbolden i Europa.

Det er DBU, der sammen med bl.a. København står som værter. Ambitionen er, udover at afvikle en megaevent i topklasse, at give bolden op til en fodboldfest i hele landet og benytte den internationale opmærksomhed som en platform til at brande Københavns og regionens styrkepositioner indenfor både idræt, kultur og erhverv og Danmark som sporteventnation. 

Hele vejen frem mod 2020 vil DBU arbejde tæt sammen med bl.a. Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og øvrige interessenter og samarbejdspartnere for at sikre, at EM i fodbold 2020 skaber unikke oplevelser for borgere og besøgende.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.