Arkivnyhed - kan være forældet

Eleverne i København klarer sig bedre i folkeskolens afgangsprøver

04.11.2016
Eleverne i de københavnske folkeskoler er igen år gået frem i afgangsprøverne, karaktergennemsnittet er steget fra 6,7 i 2015 til 6,8 i år.

Årets resultater fra folkeskolens afgangsprøver viser igen i år en fremgang, karaktergennemsnittet for de københavnske elever er i år på 6,8 – sidste år var det på 6,7. Men da landsgennemsnittet ikke er steget i år, er den reelle fremgang i København større.

Københavns elever går frem i dansk i alle folkskolens prøvedisciplinerne på nær i skriftlig fremstilling, her er resultatet uændret i forhold til 2015. København ligger nu over landsgennemsnittet i mundtlig fremstilling og i retskrivning.  I matematik er resultatet uændret, men på landsplan er karaktergennemsnittet gået tilbage. København ligger fortsat markant under landsgennemsnittet, men afstanden mindskes fortsat.

Andelen af elever i København, som får mindst 2 i dansk og matematik, er fastholdt i år og er på 87,4 procent. Afstanden mellem København og landsgennemsnittet bliver fortsat mindre og med årets resultater ligger København kun  2,2 procentpoint under landsgennemsnittet.

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev siger:
“Resultaterne fra årets afgangsprøver i folkeskolen viser, at fagligheden hele tiden udvikler sig i den rigtige retning, og det er helt klart tegn på, at vi har valgt det rette spor for de københavnske folkeskoler. Men vi var ikke nået hertil uden den kæmpestore indsats, som ledere og medarbejdere hver eneste dag yder for at gøre eleverne så dygtige som muligt. Samtidig er det en flot sejr for elevene, at de igen i år har rykket Købehavns karaktergennemsnit tættere på landsgennemsnittet.”

Skolernes faglige resultater for 2016 viser også, at der ikke længere er skoler, som har et gennemsnit i de bundne prøvefag under karakteren 5, og flere skoler har et gennemsnit over karakteren 7.

Kontakt: Anni Lundqvist, pressechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen, mobil 2526-4163