Arkivnyhed - kan være forældet

Elektronisk musik er for alle

15.11.2016
  • Morten Jung, formand for Kultur- og Fritidsudvalget på Frederiksberg, Frederik Birket-Smith, Strøms direktør, Bente Dahl, formand for statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik og Carl Christian Ebbesen, Københavns kultur- og fritidsborgmester.
Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune vil fyre op under den elektroniske musik.

Med et millionbeløb skal musikorganisationen Strøm udvikle og udbrede kendskabet til den elektroniske musik.

Den elektroniske musik er i løbet af de sidste mange år steget enormt i popularitet. Dog er den stadig i visse kredse en lidt utilgængelig musikgenre. Strøm, der allerede nu har arbejdet for den elektroniske musik siden 2007, skal netop arbejde mod at øge kendskabet til genren.

Nu kan Strøm med en ny aftale mellem Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune komme til at arbejde nationalt. Strøm får mulighed for udover selve festivalen at udvikle og skabe aktiviteter for talentudvikling, børn og unge, formidling og meget mere. Aktiviteterne spredes over hele året og ud i hele landet.

Bente Dahl, formand for statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, er glad for aftalen og siger:

”Jeg er glad for, at det er lykkedes Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Strøm at indgå i et samarbejde, så vi de kommende fire år kan se frem til, at det elektroniske musikliv udvikles og styrkes, til glæde for børn, unge og voksne i alle aldre i hovedstaden og over hele landet”.

Carl Christian Ebbesen, Københavns kultur- og fritidsborgmester, har svært ved at få armene ned af begejstring over aftalen:

”Den elektroniske musik har mange kvaliteter og muligheder, og derfor glæder jeg mig helt enormt over aftalen. Med koncerter, events og undervisning skal Strøm udbrede den elektroniske musik og give især børn og unge mulighed for at prøve kræfter med genren. Den unge generation er vokset op med en tablet i hånden, og med undervisning fra Strøm School kan de komme i gang med at producere musik. Forhåbentlig er der talenter og kommende stjerner iblandt, som kan skabe fremtidens musik og få dansk elektronisk musik ud over landets grænser.” 

Morten Jung, formand for Kultur- og Fritidsudvalget på Frederiksberg, er lige så begejstret:

”Strøm har i den grad formået at sætte dagsordenen for den elektroniske musik i Danmark. Dette er bl.a. udfoldet ved kuraterede og unikke koncerter og oplevelser – lad mig fx nævne klokkespilskoncerterne i Frederiksberg Rådhustårn og koncerter i Cisternernes mørke. Hertil kommer bl.a. Strøm School og arbejdet for at sikre vækstlaget blandt genrens kultur- og eventmagere. Med aftalen får Strøm flere muskler, så endnu flere kan opdage og tage del i den spændende elektroniske musikgenre.”

Frederik Birket-Smith, Strøms direktør, og Gunnar K. Madsen, formand for Strøms bestyrelse, siger:

“Strøm har de seneste 10 år arbejdet for at binde græsrødder og establishment, frivillige og professionelle, vidensformidling og oplevelser tæt sammen for den elektroniske musik i Danmark. Vi er derfor meget begejstrede for, at man fra politisk side har set potentialer i at fortsætte udviklingen af den danske elektroniske scene. Vi glæder os utrolig meget til at påbegynde arbejdet på nationalt plan, så genren kan fortsætte den rivende udvikling, som vi har oplevet i de sidste par år.”

Fakta

  • Strøm startede i 2007 som Danmarks elektroniske musikorganisation. Udover festival- og koncertaktiviteter arrangerer Strøm undervisning, workshops og events og arbejder desuden med vidensdeling og genreudviklende arbejde inden for den elektroniske musik over hele landet – med børn såvel som voksne.
  • Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik har bevilget 1,1 mio. kr. årligt de næste fire år til Strøm.
  • Københavns og Frederiksberg Kommuner støtter Strøm med henholdsvis 950.000 kr. og 400.000 kr. årligt de kommende fire år.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.