Arkivnyhed - kan være forældet

Døgnåben streethal slår dørene op i Ørestad

29.03.2017
Idræt 24 timer i døgnet? Det er nu muligt i Ørestad, der har fået en døgnåben lethal med plads til både holdsport, klatring og gymnastik.

Streethallen, som lethallen kaldes, indvies fredag d. 31. marts af overborgmester Frank Jensen (S) og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF). 

Det prisbelønnede boligbyggeri VM Bjerget på Ørestad Boulevard har fået en lidt mere ’street’ nabo. En lethal på 1.700 kvadratmeter fordelt på en stor bane, en opvarmet sal, et multirum, en klatrevæg og et legeområde. Lethallen, som er den første af sin slags i København, er udmærket ved sin enkle udformning og robuste materialer, der lægger op til, at hallen i høj grad kan drives af brugerne selv.

”Ørestad er en bydel i rivende udvikling og får nu Københavns første og døgnåbne Streethal.  Jeg ser frem til at følge hallen. Jeg tror, at konceptet med, at brugerne selv driver hallen, er noget, som vi vil se endnu mere til i fremtidens ønsker til storbyens idrætsfaciliteter.  Og det er en god måde at sikre, at vi får udnyttet hallens mange muligheder bedst muligt, siger overborgmester Frank Jensen.

Streethallen har mange anvendelsesmuligheder og kan rumme konventionel halsport som håndbold og floorball samt idrætsgrene, der kræver et mere robust underlag som rulleskøjteløb og freestyle BMX.  Hallens opvarmede lokale, som er belagt med gummigulv, er egnet til kampsport, yoga, gymnastik og babyrytmik.

Den uopvarmede hal er døgnåben og har fået sit navn ’Streethallen’, da faciliteterne både kan bruges til udendørs som indendørs idræt. Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig til at byde velkommen.

”Ørestad har i mange år manglet idrætsfaciliteter. Derfor er jeg meget glad for at kunne byde velkommen i byens første streethal, hvor beboerne i Ørestad får mulighed for at dyrke en lang række idrætsgrene døgnet rundt såvel indenfor som udenfor. Og streethallen er blot ét ud af flere idrætstilbud, som beboerne kan glæde sig til. Ørestad får en splinterny idrætshal, og planlægningen af en svømmehal er i gang,” siger Carl Christian Ebbesen (DF), kultur- og fritidsborgmester.

Grundejerforeningen Ørestad City, som ejer grunden, hvor streethallen er opført, har store planer for området rundt om hallen. Her skal blandt andet bygges en 400 meter løbebane, legeplads og crossfitområde. 

Forkvinde for Ørestad Citys grundejerforening Mia Ellgaard glæder sig til at se drømmen om en åben idrætsfacilitet i Ørestaden blive realiseret.

”Idrætsfaciliteter har længe været efterspurgt blandt Ørestad Citys borgere og foreningsliv, så vi glæder os til se Ørestad Streethal summe af liv. Vi er glade for at bidrage med den grund, hallen er opført på, samt den park med fitness-udstyr, som grundejerforeningen nu anlægger omkring hallen. Allerede inden hallen blev projekteret, lå det i grundejerforeningens strategiplan at dedikere dette areal til sport og træning, og samarbejdsaftalen med Københavns Kommune har givet os mulighed for at realisere den ambition med både indendørs og udendørs faciliteter,” siger Mia Elgaard.

Streethallen er åben for institutioner, foreninger og almindelige borgere, som frit kan benytte de ledige timer på den store bane, i multirummet og i klatreområdet. Ved siden af foyeren er der et legeområde, hvor man bl.a. kan udfordre en kammerat til et spil bordtennis eller køre en tur med løbehjulet. 

Udover at være en ny åben idrætsfacilitet kan hallen også bruges som et socialt samlingssted for beboere i Ørestad, der kan bruge hallen til fastelavnsfest for de små, loppemarkeder, udstillinger og sommerkomsammener. 

Program for indvielse af Ørestad Streethal

Fredag den d. 31. marts:

Kl. 10.30 – 12.30: Cirkusshow og workshop med Cirkus Panick!

KL. 11.00 – 11. 30: Taler ved overborgmester Frank Jensen, kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen og forkvinde for G/F Ørestad City Mia Ellgaard.

Ørestad Boulevard 53, 2300 København S.

Fakta om Ørestad Streethal:

  • Ørestad Streethal er designet af Nord Architects og er anlagt og ejes af Københavns Kommune på Grundejerforeningen Ørestad Citys areal.
  • Hallen administreres af Kultur & Idræt Christianshavn – Vestamager under Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.
  • Ørestad Streethal er døgnåben. Der er uddelt faste træningsstider til godkendte folkeoplysende foreninger og ’Ørestadstider’ til brugere med lokal tilknytning til Ørestad. Ørestadstider administreres af Ørestad Grundejerforening. De resterende tider er afsat til ’uorganiseret’ idræt.
  • Hallen har ikke omklædningsfaciliteter, men toiletter.

Læs mere på: www.streethallen.kk.dk

Kontaktoplysninger:

Overborgmester Frank Jensen via presserådgiver Susan Norsker, tlf.: 21 34 75 04
Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen via pressechef Julie Stemann Monberg på tlf.: 24 98 22 60
Forkvinde for G/F Ørestad City Mia Ellgaard via Simon Nathanael Madsen på tlf.: 31 98 03 80

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.