Arkivnyhed - kan være forældet

Digital Post kommer helt ud til borgerne

06.05.2014
I København og 12 andre kommuner skal borgerne holde øje med gule t-shirts i bybilledet onsdag den 7. maj. Her er frivillige og medarbejdere på gaden for at hjælpe borgerne godt i gang med Digital Post.

Folketinget har besluttet, at alle borgere over 15 år fra 1. november 2014 skal kunne modtage post fra det offentlige digitalt, men mange har stadig ikke fået tilmeldt sig. Derfor er Københavns Kommune gået sammen med 12 andre kommuner om en fælles event onsdag den 7. maj, hvor omkring 270 medarbejdere og frivillige trækker i ens gule T-shirts for at fortælle borgerne om Digital Post, og hvordan man bliver tilmeldt.

Kommer helt ud til borgerne

Idéen med eventen er, at kommunerne vil møde borgerne dér, hvor de færdes i dagligdagen, for at forklare, hvad Digital Post er. Og det er nødvendigt, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

”Digitaliseringen er en realitet, og når vi fortæller københavnerne, at de skal tilpasse sig den nye virkelighed, skal vi også sikre, at kommunen står klar til at hjælpe dem godt i gang,”siger han.

De gule Digital-Post-kommer-til-dig-T-shirts vil dukke op mange forskellige steder i bybilledet - eksempelvis på byens biblioteker og på Dronning Louises Bro i København.

Målet er at informere så mange borgere som muligt om Digital Post og at få så mange borgere som muligt til at tilmelde sig Digital Post.

Lidt over 37 procent af københavnerne over 15 år er tilmeldt Digital Post på nuværende tidspunkt.  

Fakta

  • Folketinget har vedtaget en lov, der betyder, at alle borgere over 15 år skal modtage deres post digitalt fra 1.november 2014.
  • Digital Post er post sendt over internettet, som kan læses og besvares fra den digitale postkasse på borger.dk eller e-Boks.
  • Der er mulighed for at blive fritaget, hvis man af forskellige årsager ikke kan bruge Digital Post. Det gælder eksempelvis, hvis man ikke har adgang til en computer, smartphone eller tablet, eller hvis man har en fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne, der forhindrer, at man kan anvende Digital Post.

Spørgsmål kan rettes til:

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen:

Pressechef Julie Stemann Monberg, tlf.: 24 98 22 60

Billedtekst: Du vil onsdag den 7. maj kunne møde medarbejdere fra Københavns Kommune som er iført en gul t-shirt som den på ovenstående billede. Medarbejderne vil fortælle dig mere om Digital Post og om hvordan du kan tilmelde dig.