Arkivnyhed - kan være forældet

Det summer på toppen

09.05.2014
I dag blev der holdt housewarming for tre nye honningbifamilier fra Bybi, som er flyttet ind på toppen af Rådhuset.

De 12.000 nye beboere bliver passet med hjælp fra hjemløse biavlere fra Sundholm.

Den socialøkonomiske virksomhed Bybi har 15 millioner bier i byen. De står på tage og i grønne lommer, hvor de bliver passet med hjælp fra hjemløse, asylsøgere og langtidsledige. 

Bybi samarbejder med Aktivitetscentret på Sundholm. Her er brugerne involveret i de praktiske opgaver i forbindelse med biavl, honningproduktion og salg.

Honningen bliver bl.a. langet over disken i Multigalleriet, som er et af Aktivitetscentrets beskæftigelsestilbud. Og produkterne bliver bragt ud  på cykel til Bybis sponsorer af de såkaldte honningpushere, som også er brugere fra Sundholm.
 
I et andet af Aktivitetscentrets tilbud, Grundlæggerne, producerer hjemløse håndværkere bistader i træ og voksrammer til Bybi.

Socialborgmester Jesper Christensen var med til at byde de nye honningbyfamilier og biavlere velkommen til rådhuset. Han er glad for samarbejdet med Bybi.

”Det er jo intet mindre end fantastisk, når det lykkes at forene det sociale arbejde, det sunde miljø og en god virksomhed i ét. Det er Bybi et eksempel på, og derfor er det en fornøjelse at byde Bybi velkommen på taget af Rådhuset i København.”

For Oliver Maxwell, som er direktør i Københavns Bybi, er de nye stader på toppen af rådhuset en gammel drøm, der er blevet til virkelighed.

”Nu får Rådhuset deres egen honning til rådhuspandekagerne, samtidig med at bierne hjælper til med at bestøve alle blomsterne i Tivoli, i Glyptotekets have og Rådhusets egne blomsterbede.”

Om Bybi

I 2013 lavede bybierne 3,9 tons honning og man kan smage forskel på honningen fra Valby og Vesterbro.

Der blev oplært 58 nye biavlere, heraf var ti hjemløse fra Aktivitetscenter Sundholm.

Derudover vandt Bybi Den Socialøkonomiske Årspris 2013.

Læs mere på www.bybi.dk