Arkivnyhed - kan være forældet

Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem

24.01.2017
Københavns Kommune giver sammen med andre af landets kommuner respekt til dem, der gør noget ved deres alkoholproblemer.

Det sker som led i årets nationale respektkampagne, der skal gøre opmærksom på kommunernes tilbud om gratis alkoholbehandling.

Et alkoholproblem er kun tabu, så længe man drikker. Så snart man stopper, er der respekt og skulderklap fra omgivelserne. Det er budskabet i den landsdækkende kampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden skyder i gang i dag.

I København kickstartes kampagnen på Københavns Hovedbanegård, hvor ledere fra Center fra Rusmiddelbehandling i Københavns Kommune sammen med TrygFonden, Alkohol & Samfund og DI er med til at udbrede budskabet om, at det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem – og at det hjælper.

Opbakning er vigtig

Medarbejdere, der får opbakning fra deres arbejdsplads til at gå i alkoholbehandling, har nemlig lettere ved at gennemføre et behandlingsforløb. Og for arbejdspladsen er der også gevinst i form af færre sygemeldinger. På landsplan koster alkoholproblemer i dag arbejdsgiverne 370.000 ekstra sygefraværsdage om året.

Årets kampagne sætter derfor fokus på at give respekt til de medarbejdere, som gør noget ved deres alkoholproblemer, og skulderklap til de arbejdspladser, som bakker op om kollegaer med alkoholproblemer og motiverer dem til at søge hjælp i den kommunale alkoholbehandling.

Alkoholbehandling i Københavns Kommune

Siden 2007 har det været kommunernes opgave at tilbyde gratis alkoholbehandling og oplyse om det til borgerne. I Københavns Kommune tilbyder Center for Rusmiddelbehandling en bred vifte af anonym og gratis alkoholbehandling. 

Det første skridt på vejen til at få rådgivning og behandling i forbindelse med et alkoholforbrug er at kontakte kommunens alkohollinje på telefon 70 210 220. Her hjælper erfarne og professionelle behandlere med at finde netop det behandlingstilbud, som passer til den enkelte. 

De fleste behandlingsforløb foregår i dagtimerne i form af samtaleterapi, og de allerfleste kan passe et job samtidig med behandlingen.

Læs mere om kampagnen
 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.