Arkivnyhed - kan være forældet

Danske håndværkere er guld værd i Norge

21.10.2013
Fast arbejde, lavere skat og et arbejdsmarked som skriger efter faglærte arbejdere, gør Norge til en guldgrube for danske håndværkere.

Alt imens arbejdsløsheden er høj i Danmark, mangler Norge blandt andet uddannede tømrer, mekanikere, elektrikere, smede, murere, rørlæggere og ingeniører. Og Jobcenter København har gennem flere år opbygget et rigtigt godt samarbejde med det norske rekrutteringsbureau Verto, der jævnligt er i Danmark for at rekruttere danske håndværkere.”Samarbejdet er en stor succes, og vi sender mange kvalificerede håndværkere af sted til Norge. Selvfølgelig fordi der mange ledige stillinger i Norge, men også fordi vi som jobcenter har opbygget et godt netværk og kan tilbyde en jobsamtale i Danmark. Vi kan samtidig hjælpe med oplysninger, der kan lette processen med at flytte og Verto kan hjælpe med at finde en bolig, som ellers kan være en stor udfordring,” fortæller Tina Raida fra Jobcenter København – og påpeger, at Norge også efterspørger chauffører, CNC-operatører, frisører og projektledere indenfor byggebranchen.

Vil du også af sted?

Send en ansøgning og et cv til sd65@bif.kk.dk, så kan det være du bliver kaldt til samtale hos Verto, næste gang de rekrutterer i Danmark.

Norsk tv dækkede Vertos seneste rekrutteringsbesøg i Danmark