Arkivnyhed - kan være forældet

Danmissions Lucia-børn indtog Rådhuset

14.12.2012
Godt 40 børn fra asylcentret Sandholmlejren og en skole på Nørrebro var på Lucia-dagen samlet på Københavns Rådhus, hvor de i anledning af Årets Lucia Indsamling sammen gik Lucia-optog. Danmissions Unge stod bag det usædvanlige Lucia-arrangement, der skulle minde os om, at det i juletiden er vigtigt at dyrke fællesskabet på tværs af kulturer.

Af Kirstine Thye Skovhøj

Der blev spist rådhus-pandekager, sunget Lucia-sangen og grint, da asylbørn fra Sandholmlejren og børn fra 3. A på Rådmandsgades Skole var samlet i går på Københavns Rådhus for sammen at gå Lucia-optog.

Det er Danmission Unge, der er en del af den folkekirkelige organisation Danmission, der har taget initiativ til det usædvanlige Lucia-optog. Formålet med optoget var at give børnene fra Sandholmlejren og Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København mulighed for at knytte venskaber på tværs af kulturelle skel.

”Formålet var at vise børnene fra Sandholmlejren noget fra den virkelige verden og lade dem møde børn fra den virkelige verden. Jeg har selv boet i Sandholmlejren og ved, hvor vigtigt det er at have noget at glæde sig til. Med Lucia-optoget viser vi, at der her i Danmark er plads til alle,” forklarer hun.

Og arrangementet har også været en god anledning at tale med børnene om den kristne jul og dens mange traditioner.

”Børnene fra Sandholmlejren og ”mine” børn fra Rådsmandsgades Skole har fået et indblik i en kristen tradition. Det, at det er en kristen tradition at gå Lucia giver børnene fra Nørrebro et fint indblik i, hvad julen indeholder. Nu kan de gå hjem og fortælle, at den danske jul ikke kun handler om at spise mad og give hinanden gaver. Julen handler også om samvær og om at række ud. Det her arrangement er en god måde at vise børnene, hvorfor det er så vigtigt at dyrke fællesskabet. Samtidig får de lov at se Rådhuset, som er et godt symbol på det danske demokrati.”

Lucia-optoget, der snoede sig rundt i Rådhusets gange, og trak både borgmestre og ansatte til. Lucia-sangen blev ledet af musiker og dirigent Sofie Hermind, der står bag projektet Venskabskor, og som har øvet med børnene fra Sandholmlejren forud for arrangementet. 

Børnene nåede både at smage de berømte Rådhus-pandekager, og spise pizza og drikke sodavand, inden de igen skulle tilbage til Nørrebro og Sandholmlejren.