Arkivnyhed - kan være forældet

Danmarks første velkomsthus for flygtninge åbner i København

09.06.2016
Torsdag den 9. juni klokken 17:30 åbner Danmarks første velkomsthus for flygtninge i København.

Velkomsthuset, der får titlen ’Welcome House’, kommer til at ligge i stueetagen på Ottiliavej, hvor Københavns nye flygtninge bliver midlertidigt indkvarteret.

I det nye velkomsthus kan frivillige og lokale være med til at give de nye københavnere den bedste start.  

Københavns Kommune opstiller rammerne for velkomsthuset, mens de frivillige og frivilligorganisationer sammen med flygtningene bruger faciliteterne til at lave aktiviteter for såvel børn og voksne.

På nuværende tidspunkt er et stort antal aktiviteter allerede ved at være på plads. En ungdomscafé, et cykelværksted, et syværksted, en genbrugsbutik, et jobværksted, guide til foreningslivet, kultur- og karriereværter, netværksfamilier med mere.

Det er Beskæftigelse- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, som har koordineret etableringen af velkomsthuset, og det glæder borgmester Anna Mee Allerslev, at alle interesserede københavnere nu får endnu bedre mulighed for at være med til at hjælpe de nye flygtninge.

”De frivillige er nøglen til ægte integration, hvor vi også inkluderer rigtigt i det danske samfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får et helt nyt velkomsthus hvor de nye københavnere kan møde de lokale og frivillige og blive en stærk del af byens fællesskab,” siger beskæftigelse- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Velkomsthuset bliver indviet torsdag den 9. juni klokken 17:30 på Otilliavej, hvor alle interesserede er velkomne. Overborgmester Frank Jensen (S) deltager også:

”Et møde mellem flygtninge og danske venner er en af de bedste måder at blive godt integreret. Jeg er imponeret over den store interesse, københavnerne har vist for at hjælpe Ottiliavejs nye beboere - og velkomsthuset bliver et helt centralt og naturligt mødested på Ottiliavej, hvor både børn og voksne på tværs af nationaliteter kan finde nye relationer og lære af hinanden, siger Frank Jensen.   

Etableringen af Welcome House i Valby er støttet af Tuborgfondet, og det er i følge direktør Anne-Marie Skov ikke tilfældigt, at fondet netop har valgt at støtte de frivillige, der står for aktiviteterne i velkomsthuset.

”Civilsamfundet og de frivilligt drevne organisationer kommer til at spille en afgørende rolle for en succesfuld integration af flygtninge i de kommende år. Tuborgfondet støtter initiativer, der kommer mange til gode og samtidig gør en indsats for at flere bliver en del af fællesskabet. Det er Welcome House et virkelig godt eksempel på,”  siger Anne-Marie Skov, der glæder sig over, at mange forskellige typer frivillige har mulighed for at arbejde sammen under samme tag.

Velkomsthuset i Valby kommer til at have åbent hver eftermiddag og aften i hverdagene, og der vil være tilknyttet en daglig leder, der også vil stå for at koordinere de mange frivilliges indsats.

For mere information

  • Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev via pressekonsulent, Jakob Balthazar Munk, tlf 24989050
  • Overborgmester Frank Jensen (S) via presserådgiver Susan Norsker, tlf. 21347504
  • Direktør i Tuborg Fondet, Anne Marie Skov via kommunikationsansvarlig Anni Lyngkær, 20738076

 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.