Arkivnyhed - kan være forældet

Danmarks første rullende sygeplejeklinik er kommet til Brønshøj-Husum

18.10.2013
Fremover vil ældre i Brønshøj Husum kunne få hjælp til rensning af sår, drypning af øjne mm. i Danmarks første rullende sygeplejeklinik

Sygeplejeklinikken på fire hjul er et forsøg på at komme tættere på de ældre, der selv er friske nok til at komme ned i sygeplejeklinikken frem for at sidde derhjemme og vente på sygeplejersken.

- Jeg tror meget på, at de ældre gerne vil og kan klare så meget som muligt selv. Med en mobil sygeplejeklinik giver vi endnu flere mulighed for selv at komme til sygeplejeklinikken, fordi den holder tættere på, hvor de bor eller måske har et andet ærinde, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Hun indviede den mobile klinik i oktober kl. 11 som en del af Ældredagen i Bystævneparken 1, som også vil være et af bussens fremtidige stoppesteder. Bussen vil i første omgang få fire stoppesteder i områder med mange ældre beboere og holde en halv dag ved hvert stoppested.

I resten af byen findes 10 stationære sygeplejeklinikker i Københavns Kommunes sundhedshusene og på andre steder, hvor der kommer mange ældre, men i Brønshøj-Husum har det ikke været muligt at finde et centralt sted. 

- I den mobile sygeplejeklinik vil vi kunne tilbyde sygepleje i professionelle omgivelser med god hygiejne, og vi vil bestræbe os på, at de ældre som oftest møder den samme medarbejder hver gang, siger Linda Wennecke, sygeplejerske i den mobile sygeplejeklinik.

På et år er der cirka 25.000 besøg i sygeplejeklinikkerne i København. Ældre borgere skal henvises til sygeplejeklinikken af egen læge eller fra hospitalet. Herefter ringer de selv og aftaler et tidspunkt og for den mobile kliniks vedkommende et stoppested, der passer dem. 

Der vil løbende blive fulgt op på, om den mobile klinikken holder de rette steder, eller der skal tilføjes nye stoppesteder til køreplanen. Ældre der ikke selv kan komme til den mobile sygeplejeklinik vil forsat få hjælp til sygepleje i deres eget hjem.

Læs pjecen om Den mobile sygeplejeklinik