Arkivnyhed - kan være forældet

Danmarks bedste lærlinge hyldes på Københavns Rådhus

24.01.2018
Elever på erhvervsuddannelser i København har i år vundet hele fire guldmedaljer i DM i Skills. De bliver fejret på Københavns Rådhus.

Fire københavnske lærlinge tog en flot guldmedalje med hjem fra DM i Skills, som i weekenden blev afviklet i Herning. De fire vindere, to brolæggere, en frisør og en elektriker fejres i morgen onsdag d. 24 januar kl. 16.15 på Københavns Rådhus, hvor Jesper Christensen overrækker medaljerne til de fire danmarksmestre.

Børne- og ungdomsborgmester  Jesper Christensen siger:

“Det er så flot, at København i år har vundet fire guldmedaljer til DM i Skills.  Jeg glæder mig til at møde de talentfulde unge i morgen og hænge guldmedaljerne om halsen på dem. I Danmark har vi en lang tradition for enestående håndværk, og arbejdsmarkedet skriger på flere faglærte. Så vores  vindere kan forhåbentlig inspirere andre unge til at søge ind på  erhvervsuddannelserne.”

DM i Skills er en konkurrence for elever på landets erhvervskoler, til konkurrencen får de mulighed for at vise deres talenter  inden for deres fag. DM i Skills har fundet sted hvert år siden 2011, og de bedste elever udtages til EuroSkills og WorldSkills. I år er 12 elever udtaget til EuroSkills i september.

Ole Heinager, administrerende direktør i erhvervs- og gymnasieskolen NEXT Uddannelse København, siger:

“Det er helt afgørende for udviklingen af vores samfund, at unge fortsat vælger erhvervsuddannelserne. Jeg er derfor utrolig glad for at være med til at fejre vinderne, der ved DM i Skills har vist det ypperste inden for dansk håndværk. Det er medrivende at opleve deres engagement, talent og gå på mod. De er de bedste ambassadører for deres fag, og jeg håber, at de kan være med til at inspirere mange andre unge, der fremover skal finde den helt rigtige ungdomsuddannelse, der passer lige til dem.”  

Vindere

  • Jesper Viking Hansen, brolægger-lærling hos P.P. Brolægning. Elev på NEXT København
  • Nichlas Karl Skaarup Drewsen, brolægger-lærling hos Kaj Bøje Pedesen. Elev på NEXT København
  • Nikolaj Sinding Nielsen, elektriker-lærling hos Elfirmaet PHL. Elev på TEC København
  • Laura Lykke Jensen, frisørelev hos Hairstylist Lykke Jensen. Elev på NEXT København

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.