Arkivnyhed - kan være forældet

Danmarks bedste elev i matematik går på Korsager Skole

09.02.2017
København har fået en danmarksmester i matematik. Hun går i 9. klasse på Korsager Skole i Brønshøj og hedder Yang Li.

17-årige Yang Li fra fra 9.A. på Korsager Skole strøg fredag den 3. februar til tops i matematik-disciplinen ved DM i Fagene, hvor der dystes i matematik, dansk og idræt.

Finalerne i DM i Fagene blev afholdt i Nørresundby i Nordjylland, hvor 370 folkeskoleelever fra 8. og 9. klasser fra hele landet var samlet for at dyste først i regionsmesterskaberne og herefter i landsmesterskaberne.

De mange timers koncentration resulterede til sidst i fire vindere – et hold, som blev Danmarksmestre i fagene og tre enkeltpersoner som blev danmarksmestre i henholdsvis dansk, idræt og altså matematik.

Ok at være nørd
"På Korsager Skole er det helt ok at være nørd. Vi samarbejder fx med gymnasiet Nørre G. og Zoologisk Have og vi kan på den måde tilbyde noget ekstra for de elever som kan og vil," fortæller den stolte skoleleder Peter Aksten.

Alle elever på Korsager Skole som har lyst og evner tilbydes forløb, der ligger udover den almindelige undervisning og den nye danmarksmester i matematik Yang Li har da også taget imod nogle af disse tilbud.

Når det blev Yang Li, der løb med sejren som landets bedste i matematik, skyldes det selvfølgelig hendes evner og engagement men også en dygtig og engageret matematiklærer, Lise Frimodt Larsen, som har haft øje for Yangs matematiktalent og meldt hende til konkurrencen.

"Vi har et stort fokus på at efteruddanne vores faglærere - både i matematik og i de andre fag – og Yang Li har en rigtig dygtig matematiklærer," siger Peter Aksten.

Københavner-elever klarer sig bedre
Samlet set går det fagligt fremad på skolerne i København. Ved folkeskolernes seneste afgangsprøver var der fremgang over næsten hele linjen og de københavnske folkeskoleelevr rykker sig relativt mere end i resten af landet.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.