Arkivnyhed - kan være forældet

Cykelslangen kommer i luften

04.04.2014
Den nye cykelforbindelse ved Fisketorvet tager form, og i denne uge løftes de første store brosektioner på plads.

Arbejdet med at montere cykelbroen begynder i denne uge, og i løbet af de næste måneder bliver en af Københavns mest efterspurgte cykelforbedringer lavet færdig. Dermed har de 12.000 cyklende, der hver dag må trække cyklen op og ned ad trappen ved Fisketorvet udsigt til snart at få en nemmere vej, når de skal krydse havnen via Bryggebroen.

”Der er endelig udsigt til, at Cykelslangen bliver færdig. Den nye bro vil gøre turen nemmere for de mange cyklende, der hver dag krydser havnen på deres vej mellem Vesterbro og Amager. Den nye cykelbro skaber også et helt nyt byrum på promenaden under broen, hvor cyklende og gående ikke længere skal kæmpe om pladsen”, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester.

Cykelforbindelsen forventes færdig og klar til indvielse i begyndelsen af juli, så det for eksempel bliver hurtigere at komme over på Bryggen og solbade, når sommerferien først begynder.

Tetris med 20 meter lange brosektioner

De store brosektioner til den nye cykelforbindelse ankom i sidste uge til Prøvestenen i København. Herfra bliver de omlastet til en pram, der sejler dem videre ind til Kalvebod Brygge, hvor de skal løftes på plads i de kommende uger.

Montagen af de store brosektioner kommer til at gå relativt hurtigt. Faktisk forventes det, at alle sektioner er løftet på plads inden påske, så københavnerne på det tidspunkt vil kunne fornemme broens endelige udtryk, selvom den endnu ikke er klar til at blive taget i brug. Hvor hurtigt entreprenøren kan arbejde afhænger dog af vind og vejr.

Herefter venter et par måneders eftermontering, hvor delene skal svejses sammen, der skal monteres lys og der skal lægges en cykelvenlig belægning, som den på Bryggebroen.

Der er gode muligheder for at se de store løft af brosegmenterne både onsdag og torsdag i sikker afstand fra Dybbølsbro ved Cinemaxx.

En midlertidig omvej

Arbejdet med cykelforbindelsen betyder, at promenaden ved Fisketorvets nordlige side spærres af, indtil broen åbner i begyndelsen af juli. Så hvis du er en af de 12.000 cyklende, der dagligt tager turen mellem Fisketorvet og Bryggen, skal du i de kommende tre måneder følge en alternativ rute langs Havneholmen og syd om Fisketorvet. Gående kan vælge samme vej eller skyde genvej gennem Fisketorvets P-kælder.

FAKTA:

- Cykelslangen bliver 230 meter lang og hver brosektion vejer op til 28 ton.

- Brosektionerne til cykelslangen sejles ind til Kalvebod Brygge om natten for at genere trafikken mindst muligt, da Langebro og Knippelsbro skal åbne for at prammen kan komme igennem.

- Prammen der skal fragte brosektionerne er 50x18 meter, hvilket er lidt større end arealet på en håndboldbane.

- For at stabilisere prammen under sejlads, pumpes der 900.000 liter vand ind som ballast i prammen. Dette svarer til tankkapaciteten på over 16.000 personbiler.

Information og kontakt: Ulrich Harre, kommunikationskonsulent, Teknik- og Miljøforvaltningen, b80h@tmf.kk.dk, Tlf. 24865023

Foto: Ursula Bach, Københavns Kommune