Arkivnyhed - kan være forældet

Copenhagen Puppet Festival præsenterer…!

21.02.2013
I perioden 28. februar til 3. marts afholdes Copenhagen Puppet Festival præsenterer…!, hvor der vil blive budt velkommen til fire dage med forestillinger, foredrag og workshop. Alt sammen i det nyskabende dukketeaters tegn – for voksne altså.

Den internationalt anerkendte dukketeaterfestival for voksne - Copenhagen Puppet Festival - blev for ikke så længe siden en selvejende institution. Dermed blev det muligt at fokusere endnu mere på festivalens kerneopgave: at trække innovativt og udfordrende dukketeater for voksne til København.

På Copenhagen Puppet Festival præsenterer…! kan man opleve forestillingen The House af Sofie Krog Theater: Huse er aldrig delt fra Jer, vi er som museer, der samler alle handlinger og minder fra dem, der bor indenfor vores vægge… Fra gaden ser min facade fredelig ud – men lad mig fortælle dig historien om den gang, jeg tilhørte en familie med en begravelsesforretning… “Hvis Hitchcock havde lavet dukketeater…” Pann Opticum, Østrig

Derudover byder Copenhagen Puppet Festival præsenterer…! også på Nordic Puppet Ambassadors forestilling Waiting Room, der er inspireret af Michael Kviums malerier. Her kastes publikum i armene på groteske og komiske aspekter af menneskelivet. Forestillingen, der er blevet til i et samarbejde mellem dukkeførere og performere fra Island, Finland og Danmark, har premiere i Danmark.

Og så er der også workshop i skyggeteater og en dukkemekanisk workshop på programmet. Førstnævnte, der leveres af samarbejdspartnerne fra Bornholms Dukketeaterfestival, giver deltagerne mulighed for at arbejde med forskellige lyskilder på skyggeskærme og på rå vægge. Den anden Workshop er i samarbejde med UNIMA (Union Internationale de la Marionnette) Danmark. Denne udgøres af to dele, hvor den første er en introduktion til dukkefremstilling med fokus på det praktiske arbejde efterfulgt af opdeling i grupper, hvor hver gruppe vil fremstille en dukke med udvalgte funktioner.

Som en dyster fuldendelse af programmet vises kortfilmen Hooray for Hollywood af Puppet (R)Evolution . I filmen kommunikerer dukker og de udøvende kunstnere en grum, biografisk fortælling til et voksent publikum, der handler om industrien omkring børnepornografi. Filmen er baseret på den amerikanske instruktørs personlige, horrible oplevelser.

Copenhagen Puppet Festival præsenterer…! afvikles 28.02.-03.03. i Kulturanstalten, Lyrskovsgade 4 samt Basement, Enghavevej 42, København V.

Mere information, pressebilleder og andet: http://www.puppetfestival.dk/

Mail: info@puppetfestival.dk

Billetkøb: https://www.place2book.com/list/EM1733?locale=da

Copenhagen Puppet Festival præsenterer…! er arrangeret af Copenhagen Puppet Festival I samarbejde med:

Kulturanstalten • Nordic Puppet Ambassadors • Sofie Krog Teater • Stone Solid Press • Medlyd • Bornholms Dukketeaterfestival • UNIMA • Scenekunstens Udviklingscenter • Abc lyskopi & Repro