Arkivnyhed - kan være forældet

Byt til nyt på Rådhuspladsen

06.04.2016
Lørdag den 16. april mellem kl. 11 og 17 kan du bytte alt fra tøj, legetøj, sko og mange andre ting.

Smider du årligt en masse ting ud, der sagtens kunne bruges igen? Så er du langt fra den eneste. Alene i 2015 blev der sendt 121.000 tons affald fra private til forbrænding. En del af det kunne være genbrugt direkte af andre. Det ønsker Københavns kommune at sætte fokus på ved at afholde byttedag på Rådhuspladsen den 16. april mellem kl. 11 og 17. Her kan du bytte alt fra tøj, legetøj, sko og mange andre ting.

I en storby som København smider vi mange ressourcer ud. Skal København i fremtiden forsat være en ansvarlig by, er det afgørende, at vi alle sammen er med til at begrænse ressourcespildet mest muligt. Det anslås eksempelvis, at 2 % af alt det, der er ryger til forbrænding, er tøj og tekstiler, hvoraf en stor del er i så god stand, at det kan bruges af andre.

Derfor afholder Københavns kommune et stort byttemarked den 16. april 2016 på Rådhuspladsen mellem kl. 11 og 17. Her vil det være muligt at bytte tøj samt legetøj, sko og mange andre ting. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) bakker op om sagen:

- Cirkulær økonomi er særdeles vigtig for vores fremtid. Det gælder både, når vi på tværs af kommunegrænser som landegrænser samarbejder for at skåne miljøet, men også når vi gør det i vores egen hverdag, som byttedagen er et udtryk for. Vores ressourcer er begrænsede, og derfor er genanvendelse, både i det store og i det små, et nøgleord for fremtiden, siger Morten Kabell.

Nyd en god dag med familien

Byttedagen, der afholdes i forbindelse med Nordisk Byttedag, skydes i gang kl. 11, hvor der udover selve markedet i løbet af dagen vil være en masse god underholdning leveret af bl.a. Al Agami og Phase 5, café med mulighed for smagsprøver på Fairtrade kaffe, te og bananer, samt juiceshots. Der vil også være mulighed for at tage forskud på foråret og plante en spire sammen med børnene.

Kl. 13 åbner fælleskøkkenet, hvor vi serverer suppe lavet af overskudsmad.

Følg med på facebook

Arrangementet afholdes af Sharing Copenhagen, og du kan tilmelde dig arrangementet og læse mere om det på deres facebook-side.

Byt til nyt i hverdagen

Er du forhindret i at komme med på byttemarkedet den 16. april, har du i hverdagen mulighed for at benytte dig af nærgenbrugstationernes byttefaciliteter. Du finder adresser og åbningstider på Amager ressourcecenters hjemmeside.