Arkivnyhed - kan være forældet

Brug sommerferien på at lave din egen souvenir i København

04.07.2018
I sommerferien kan du hente andet end masseproducerede souvenirs med hjem.

I det kreative mødested for historie og kunst STORM20 kan man lave en personlig udgave af Rundetårn eller Thorvaldsens Museum. Originalt og kreativt, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å).

Sommerferie rimer på souvenirs. Og nu kan du fremstille din helt egen souvenir i det kreative mødested, STORM20, i København. Værkstedet er en del af Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Mens souvenirs ofte er masseproducerede og færdiglavede, kan man her lave sine egne kort med Københavns forskellige historiske bygninger eller skyline. Man kan også tegne sit eget design eller bruge historiske motiver fra København på genbrugspapir og lave badges eller magneter ud af det.

”Det er super originalt og kreativt, at man på denne måde kan få mulighed for at kreere sin egen souvenir. Jeg er vild med ideen,” siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld.

Han uddyber:
”København rummer en fantastisk arkitektur, så at man her får mulighed for at skabe sit helt eget Thorvaldsens Museum er en super ide. Det skaber fællesskab og engagerer de besøgende i Københavns historie. Og så giver det selvfølgelig mulighed for at sende noget helt personligt til dem, man har kær – hvis man altså vil af med sin souvenir. ”

 

Fakta

  • STORM20 er et kreativt mødested for historie og kunst, der hører under Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Det er blevet til med hjælp af Nordea-fonden, som en del af projektet ”Historie & Kunst i gadeplan”.
  • STORM20 har åbent alle dage undtagen mandag. Her er café, kulturinformation og kreativt værksted.
  • Det er muligt at lave sin egen souvenir i hele åbningstiden tir og tors: 10-20.00, ons, fre og weekend: 10-17.00
  • Selve souvenirstationen er lavet af genbrugsmaterialer – gammelt indpakningspap, som man normalt ville have smidt ud.
  • STORM20 fokuserer på at arbejde kreativt med kasserede materialer og at bruge historien og kunsten som en aktiv ressource i vores hverdag.
  • Det koster 30-40 kroner at lave en souvenir

 

Spørgsmål kan rettes til:

Spørgsmål til kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld:

Pressekonsulent Anne Nyhus, tlf.: 9390 6640

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.