Arkivnyhed - kan være forældet

Borgermøde om Københavns modtagelse af flygtninge

11.04.2016
Den 18. april inviterer overborgmester Frank Jensen (S) og integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) til borgermøde.

Mødet, om kommunens modtagelse af flygtninge, afholdes på Ottiliavej, hvor flygtningene skal indkvarteres midlertidigt fra og med 1. maj.      

Om kort tid ankommer Københavns første flygtninge, og kommunen ønsker at skabe et trygt og godt nabo- og medborgerskab. Derfor inviterer overborgmester Frank Jensen og beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev naboer til Ottiliavej og andre interesserede til borgermøde mandag den 18. april.

Overborgmester Frank Jensen ser frem til en god dialog på borgermødet - og til at byde flygtningene velkommen på Ottiliavej, hvor de første forventes at flytte ind 1. maj.

"Et trygt og godt hjem er allerførste skridt til at blive godt integreret. Derfor er jeg glad for, at vi nu står klar til at tilbyde Københavns nye borgere velkomne på Ottiliavej. Næste skridt er at finde permanente boliger til flygtningene. Det vil vi gøre i et tæt samarbejde med de almene boligselskaber. Over de næste år er målet at bygge nye, billige boliger, som erstatter de boliger, flygtningene får tilbudt. På den måde sikrer vi, at flygtningene ikke kommer til at skubbe andre bagud i boligkøen," siger overborgmester Frank Jensen.

Under borgermødet vil der være mulighed for at få en rundvisning på Ottiliavej og stille spørgsmål til politikerne, lokalpolitiet og kommunens bygnings- og integrationsmedarbejdere. Ifølge integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev er København godt forberedt på integrationsopgaven.

"Med den nye flygtningeaftale i København får vi mulighed for at hjælpe med job og uddannelse fra første dag. Vores mål er at få alle ud i en virksomhed i løbet af den første måned. Her lærer de dansk og tjener deres egne penge. Det er den bedste integration, vi kan give. Men vi hjælper også med det sociale og sundhedsmæssige – og så har vi selvfølgelig også fokus på børnene og på den frivillige hjælp, hvor mange københavnere gerne vil være venskabsfamilie, mentor eller som lektiehjælper. Det bliver en helt ny form for integration, vi laver her i København," siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

I slutningen af 2015 ændrede regeringen kriterierne for, hvordan flygtninge bliver fordelt i kommunerne. Det betyder, at Købehavn i år skal modtage 335 flygtninge. 

Borgermødet finder sted mandag den 18. april 2016 kl. 17.45 – 18.45 på Ottiliavej 1, Valby.

Alle er velkomne.

Indretningen (på foto) er et foreløbig eksempel på, hvordan de nyrenoverede boliger til flygtninge kan komme til at se ud.

Kontakt

Overborgmester Frank Jensen (S) via presserådgiver Susan Norsker, tlf. 213475
Integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) via pressekonsulent Jakob Balthazar Munk, tlf: 24 98 90 50

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.