Arkivnyhed - kan være forældet

Bliv klogere på social kontrol - nye undervisningstilbud

13.08.2018
Det er vigtigt, at du som fagperson ved, hvad du skal gøre, hvis du har har mistanke om, at eks. din elev er udsat for social kontrol.

Hvad stiller man du op som lærer, hvis en elev ikke må deltage i sociale aktiviteter på skolen eller ikke selv må vælge uddannelse? Og hvad er man som kommunal medarbejder forpligtet til at gøre, hvis man oplever, at en borger er udsat for social kontrol eller en æresrelateret konflikt?

Københavns Kommune har lanceret en ny hjemmeside socialkontrol.kk.dk, hvor du kan finde en række tilbud fra kommunen, som har det formål at forebygge af social kontrol. Tilbuddene er målrettet hhv. børn/unge, forældre og fagpersoner.

Hvad er social kontrol?

Der er tale om social kontrol, når individet gennem pres, tvang eller vold begrænses i sin livsudfoldelse og ret til at træffe selvstændige valg angående eget liv og fremtid. Det gælder f.eks. den enkeltes selvbestemmelse over egen krop, frihed til at vælge venner, fritidsaktiviteter, religion, påklædning, uddannelse, kæreste eller ægtefælle.

 

Socialkontrol.kk.dk

På den nye hjemmeside kan du bl.a. bestille forestillinger, finde undervisningsmateriale og videoklip, så du kan sætte fokus på social kontrol i din undervisning, på din klub eller i din forening. Du kan også læse om kommunens rådgivningstilbud til både børn, voksne og fagpersoner samt få overblik over relevant lovgivning på området. Du kan f.eks. tilmelde dig dette opkvalificeringskursus. På kurset gennemgår vi bl.a., hvornår der er tale om social kontrol og hvilke handlemuligheder du som fagperson har, hvis du har en bekymring om, at en borger udsættes for social kontrol.

 

Besøg den nye hjemmeside her og læs mere om de mange tilbud. Husk også at fortælle dine kollegaer om kommunens tilbud.

 

Kontakt

+45 40 42 83 06
+45 21 55 40 85