Arkivnyhed - kan være forældet

Biografgængere og burgergæster får hjælp til at skodde cigaretterne

12.06.2015
Københavns Kommune indgår kommercielt samarbejde i kampen for at få københavnerne til at sende cigaretskodderne i skraldespanden

Cigaretskodder er uden sammenligning Københavns affaldsudfordring nummer ét. Derfor sætter Københavns Kommune med byplakater, GoCards og lommeaskebægre fokus på, at skod er skrald, der skal i skraldespanden.

”Det går bedre med at holde byen ren og pæn. Men vi har stadig en udfordring med affald, der bliver smidt på gaderne i stedet for i affaldsspandene. Det største enkeltproblem er cigaretskod. Derfor sætter vi nu ind med en række initiativer, der skal gøre det nemmere for rygerne at tage et medansvar for en ren by,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

For at få ventecigaretten før biografturen og smøgen efter måltidet til at ende i skraldespanden, har Københavns Kommune teamet op med partnerne i REN Kærlighed til KBH - Nordisk Films Biografer, McDonalds og Max Burger.

Helt konkret kan københavnerne i uge 25 få et gratis lommeaskebæger med i hånden på vej til biografen og burgerrestauranterne. Samtidig vil medarbejderne bære badges, der gør opmærksom på skodproblematikken.  Lommeaskebægrene, der er lufttætte og brandsikre, skal gøre det nemmere for rygerne at tage deres skod med til den nærmeste skraldespand i stedet for at kaste det på jorden.

Kampagnen er en del af et større partnerskab, hvor partnerne sammen med Københavns Kommune arbejder for at gøre København til en endnu renere hovedstad.

”Som partner i REN Kærlighed til KBH, var der ikke så meget at tænke over, da Københavns Kommune spurgte, om vi ville være med. Vi er selvfølgelig interesserede i at være med til at holde byen pæn og ren, og derfor vil vi gerne gøre vores biografgængere opmærksom på, at cigaretskoddet skal ende i skraldespanden frem for på gaden” siger Carsten Nørtoft, Regionschef i Nordisk Film Biografer A/S.
 
Det er dog ikke kun biografgængere og burgergæster, der vil få lettere ved at skodde cigaretten i den kommende tid. Når solen sender københavnerne på stranden, vil de blive mødt af strandaskebægre på Svanemølle Stranden og på Amager Strand.

Derudover har Københavns Kommune arvet 400 af de askebægre, der stod på DSB’s togstationer, før der blev indført rygeforbud. I løbet af sommeren vil Københavns Kommune tilbyde disse askebægre til alle offentlige institutioner og private aktører, så der findes et godt alternativ til at smide skoddet på gaden.