Arkivnyhed - kan være forældet

Billige boliger på vej til Vanløse, Teglholmen og Nørrebro

17.05.2016
Teknik- og miljøudvalget har godkendt tre almene boligprojekter, der skal sikre opførelse af 95 familieboliger og 135 ungdomsboliger.

Snart kan familier og unge med en ganske normal indkomst bosætte sig nær det glitrende vand ved Teglholmen, de grønne parker og uddannelsesinstitutioner ved Nørrebro eller ovenpå et splinternyt butikscenter i Vanløse. Det blev slået fast i sidste uge, hvor Teknik- og Miljøudvalget godkendte opførelsen af tre almene boligprojekter, der skal sikre i alt 95 billige familieboliger og 135 billige ungdomsboliger fordelt på Vanløse, Teglholmen og Nørrebro.

Rovsingsgade på Nørrebro er med sin placering tæt på byens universiteter og grønne arealer, som Lersøparken og Fælledparken, det sted, der skal byde på allerflest ungdomsboliger. Her skal DOMEA København nemlig opføre 118 almene ungdomsboliger og ca. 30 private ungdomsboliger. Dette skal både sikre tag over hovedet til nogle af de 28.000 unge, der forventes at indtage København frem mod 2025, og bidrage til en helt unik campusstemning i kvarteret.

Vanløse og Teglholmen slår derudover dørene op for nogle af de familier, der har svært ved at finde en bolig i København. I Vanløse har bygherren fsb fundet plads til 30 almene familieboliger og 10 ungdomsboliger på toppen af det endnu ufærdige butikscenter 'Vanløse Galleria', der omkranser Vanløse Torv og den tilhørende metro- og togstation. Teglholmen kan byde endnu flere familier velkommen, når det nye boligkvarter i Teglholm Øst står klar. Boligforeningen 3B vil nemlig opføre hele 65 almene familieboliger i størrelsen fra 65-115 m2, samt syv små billige ungdomsboliger, ved den nordvestlige del af Støberigade på Teglholmen. 

Inden opførelsen af de tre boligprojekter kan påbegynde, skal projekterne videreudvikles i samarbejde med Københavns Teknik- og Miljøforvaltning. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.