Arkivnyhed - kan være forældet

Bellahøj skal være mere trygt

13.11.2015
Med en indsats på tværs af borgere, foreninger og forvaltninger går københavnerne nu sammen om at gøre Bellahøj mere trygt for beboerne.

Indsatsen hedder Sammen om Bellahøj. 

Kommunen har fået knap to millioner kr. fra Udlændinge-, Integrations og Boligministeriet til at gøre området mere trygt. Pengene skal gå til at styrke områdets fællesskab og til at koordinere og målrette de forskellige kommunale tilbud i området. 

Pengene kommer fra puljen ”Styrket koordinering i udsatte boligområder” og projektet Sammen om Bellahøj løber over de næste fire år. 

I begyndelsen af 2016 vil der blive ansat en koordinator, der skal understøtte et bæredygtigt samarbejde på tværs af lokale kræfter, som  bla. omfatter tre boligorganisationer i området, kommunens tilbud til lokale borgere, politiet, SSP og lokale virksomheder og foreninger. Samtidig skal koordinatoren sørge for at koordinere de kommunale tilbud, særligt til udsatte familier, med ønsker og initiativer hos lokale samarbejdsparter.

Målet med indsatsen er blandt andet, at 10 % færre børn og unge i Bellahøj begår kriminalitet og hærværk, at flere unge får fritidsjob, og at skolefraværet falder. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.