Arkivnyhed - kan være forældet

Børnemaden er stadig populær i København

28.05.2015
Forældrene til børn i hele 85 procent af de københavnske daginstitutioner har takket ja til en fælles frokostordning

Den fælles frokostordning i København er stadig populær blandt byens forældre. Det viser resultatet af det tredje madvalg siden 2010. I 85 procent af de københavnske daginstitutioner har forældrene sat kryds ud for ”JA”, da de i december 2014 skulle stemme, om hvorvidt de ønsker at fortsætte med frokostordningen. Det betyder, at 91 procent af byens børn fra 1. juli, hvor madvalget træder officielt i kraft, vil få serveret sund og nærende frokost, når de er i daginstitution. Det er en stigning på 2,5 procentpoint i forhold til seneste madvalg i 2012.

Flere børnehaver vælger maden til
Samlet set er tilslutningen til madordningen uændret i vuggestuerne, mens der er en stigning i tilslutningen for børnehavernes vedkommende.

Kigger man på de forskellige bydele, ser man store forskelle, når madvalget opgøres på institutionsniveau. I Vanløse/Brønshøj, der er det område med lavest tilslutning, skal 71 procent af institutionerne servere mad efter 1. juli, mens Nørrebro topper med 91 procent af institutionerne. Forskellen skyldes primært, at det især er de små institutioner, som typisk er dem uden fuldt produktionskøkken, der vælger frokosten fra, og dem er der flere af i Vanløse og Brønshøj.

På Amager skal 88 procent af institutionerne servere frokost efter 1. juli. Blandt andet i Det Lille Univers, hvor kostansvarlige Sofie Dau står for at tilberede frokost til institutionens cirka 200 børn og 30 medarbejdere.

Se mere om madvalget og hør Sofie Dau fortælle om sit arbejde i Det Lille Univers i videoen her

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.