Arkivnyhed - kan være forældet

Børn og deres plejefamilie skal passe bedre sammen

12.10.2015
Når et barn eller ung ikke kan bo hjemme hos mor og far, så kan en plejefamilie træde til.

Socialforvaltningen har i de seneste år satset på at anbringe børn og unge i plejefamilier i stedet for på institutioner og opholdssteder. 

Forskning viser nemlig, at anbragte børn og unge klarer sig bedre i voksenlivet, hvis de vokser op i trygge omgivelser hos en plejefamilie.

Men forskning viser også, at ca. 40 procent af børn og unge i alderen 13-18 år oplever et eller flere sammenbrud i deres anbringelse hos en plejefamilie. En anbringelse i en ny familie er i sig selv en voldsom oplevelser for et barn og nye anbringelser kan udløse flere kriser. Derfor ønsker forvaltningen at nedbringe antallet af sammenbrud i anbringelser ved at matche plejebørn og plejefamilier bedre. 

Derfor skaber Socialforvaltningen i samarbejder med Egmont Fonden projektet Det Gode Match. Formålet med projektet er at finde frem til nye metoder til at matche barnet eller den unge med den helt rigtige familie. Hvert år anbringes omkring 60 børn i alderen 8 år og opefter i Københavns Kommune. 

Det Gode Match vil løbe over de næste to år og være forankret i Videncenter for Familiepleje, der er en del af Center for Familiepleje. 

Egmont Fonden bidrager med 2,3 mio. kr. mens forvaltningen selv putter 0,7 mio. kr. i Det Gode Match. 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.