Arkivnyhed - kan være forældet

Arbejdsnedlæggelse på Lindegårdshusene

12.05.2016
Onsdag eftermiddag kl.14 nedlagde medarbejderne på Bostedet Lindegården arbejdet.

Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som medarbejderne i dag, torsdag, på et nyt fagligt møde har valgt at fortsætte endnu et døgn. 

Socialforvaltningen har siden det tragiske drab på en 57-årig medarbejder i påsken taget flere skridt for at forbedre sikkerheden. Der er blandt andet sket en opnormering af medarbejdere. Samtidig er Socialforvaltningen i tæt dialog med Region Sjælland for at få regionen til at indlægge de farligste 12 beboere på Lindegården, så de er fjernet fra bostedet. Forvaltningen kan ikke beslutte, at de skal indlægges, men kan kun opfordre til dette. Forvaltningen kan heller ikke flytte borgerne mod deres vilje. En stor del af de 12 er dog nu indlagt hos Region Sjælland.

Socialforvaltningen gør alt, hvad der aktuelt er muligt for at øge sikkerheden og følger også alle arbejdstilsynets påbud. Det er et afgørende centralt element, at de farlige beboere flyttes væk fra bostedet, så beboere og medarbejdere trygt kan færdes i deres hjem og på deres arbejdsplads.

Socialudvalget skal på deres næste møde onsdag den 18. maj tage stilling til en handleplan for alle de socialpsykiatriske bosteder. Planen indeholder en række tiltag, der skal styrke sikkerheden på de socialpsykiatriske bosteder. Blandt tiltagene er et forslag om, at der skal laves en helt ny type institutioner, der drives af regioner og kommuner i fællesskab, og som har de rette værktøjer til at kunne håndtere de farligste psykisk syge.

Arbejdsnedlæggelsen er annonceret skriftligt af en gruppe medarbejdere, som ikke er tillidsrepræsentanter. De fortæller, at årsagen til strejken er, at ikke alle 12 udadreagerende beboere fra Lindegårdshusene endnu er indlagt eller flyttet til et andet tilbud. Medarbejderne mener samtidig, at der stadig er for få ansatte til at løfte de social- og sundhedsfaglige opgaver på Lindegårdshusene, samt at påbuddene fra Arbejdstilsynet om, at medarbejderne skal gå to og to sammen, reelt går ud over beboerne.

Socialforvaltningen har, mens strejken står på, etableret en nødbemanding, som sikrer, at alle beboere kan få den mest nødvendige socialfaglige hjælp og den sundhedsfaglige hjælp, som de normalt får, og at bostedet fortsat lever op til alle Arbejdstilsynets påbud.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.