Arkivnyhed - kan være forældet

App-udviklere med ambitioner

27.03.2015
  • ""
Ambitionerne fejler ikke noget hos Socialforvaltningens teknologiske first movers i Medieskolen Juno.

Medieskolen er et undervisningstilbud til borgere med handicap og laver til daglig masser af filmproduktioner. Men nu udvider de repertoiret med apps.  

Ideen til den første app udsprang af et konkret ønske hos en af eleverne, nemlig Mathilde Faber Bendtsen. Hun bor på bostedet Vinklen og ønsker et mere selvstændig liv, hvor hun i større grad kan klare flere af hverdagens opgaver selv. Fx at købe ind eller selv tage bussen. Derfor satte hun og resten af teamet sig for at udvikle en app, der giver beboerne på Vinklen mulighed for bedre at kunne finde ud og hjem.

”Jeg kunne godt tænkte mig at tage turen til IKEA selv, men det er svært, for jeg kan ikke finde ud af busserne. Der er mange på Vinklen, der er kede af, at de ikke kan tage ud uden en pædagog. Men app’en hjælper beboerne og sparer pædagogerne for en masse tid”, fortæller hun. 

Selve app’en er en slags GPS, som indeholder markeringer på et kort. Det kan være en kort tekst, en video eller et billede, som popper og fortælleren brugere, hvad man skal gøre.

Og Junos fire mand store app-hold har mange andre ideer. Fx guidede ture til seværdigheder i København og skattejagter til teambuidling. Og underviser Peter Bergsted håber på, at app-værkstedet kan blive et rigtigt produktionshold på skolen.

”Vi er meget åbne for henvendelser fra alle, der gerne vil udvikle en app i samarbejde med os. Vi er i hvert fald klar”, smiler han. 

Vil du vide mere? 
Så kontakt Medieskolen Juno på Medieskolenjuno@gmail.com eller telefon +45 24 77 02 25.

 

Kontakt

+45 26 37 02 78